Spitalizarea de maximum 12 ore, masura luata din iunie de autoritati pentru prevenirea internarilor fictive

Actualizat: 06 Iunie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Modificarile care au fost adoptate in sistemul sanitar romanesc incepand cu luna iunie vizeaza si spitalizarea de maximum 12 ore.

Noile reguli in sistemul medical romanesc vizeaza si tratarea a nu mai putin de 104 afectiuni in maximum 12 ore de internare, incepand cu luna iunie 2014. Autoritatile au luat masura pentru a combate obiceiul medicilor de a interna pacienti cu zilele, pentru cele mai simple investigatii si analize.

Unele forme de hepatita, pneumonie, gastrita, diabet si alte afectiuni vor trebui rezolvate in spital de dimineata pana seara, iar continuarea tratamentului va fi ambulatorie (la domiciliu). Doar in cazurile grave sau in care apar complicatii, spitalizarea va fi prelungita.

In noul context, medicii vor avea la dispozitie 12 ore pentru realizarea tuturor testelor necesare, punerea diagnosticului, realizarea interventiilor chirurgicale si prescrierea tratamentului pentru fiecare pacient care se prezinta la spital cu una dinte afectiunile mentionate in lista impusa de CNAS.

Autoritatile avertizeaza ca unitatile sanitare vor fi atent monitorizate si ca se vor lua masuri severe pentru nerespectarea regulilor.


Citeste si despre:

Modul de recoltare, prelucrare, transport si stocare a probelor de sange PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Contract cadru 2009 Legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice Legea pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun 5 masuri uzuale pentru prevenirea imbolnavirii Dieta pentru prevenirea ridurilor Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului 10 sfaturi pentru prevenirea disfunctiilor erectile 7 sfaturi pentru prevenirea aparitiei vergeturilor Sfaturi pentru prevenirea indigestiei si a balonarii din perioada Sarbatorilor 10 sfaturi pentru prevenirea acneei Dieta pentru prevenirea si tratarea candidozei Sfaturi pentru prevenirea bolilor cardiovasculare