Seful statului spune ca in spitale nu exista proceduri, iar cazul de la Slatina era "predictibil"

Publicat: 28 Ianuarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la postul public de radio, ca ceea ce s-a intamplat la Slatina si Galati este perfect predictibil la nivelul sistemului de sanatate si ca a simtit "pe pielea" lui diferenta dintre spitalele romanesti si cele din alte tari, unde exista proceduri.

"Asa ceva este perfect predictibil la nivelul sistemului nostru de sanatate", a spus seful statului, intrebat cum comenteaza cazurile din Slatina, unde un pacient a fost plimbat patru ore prin mai multe sectii ale Spitalului de Urgenta, fara a primi ingrijiri medicale si Galati, unde un nou-nascut a fost diagnosticat dupa mai multe zile cu fractura de femur.

Seful statului a aratat ca exista mai multe cazuri de acest gen decat cele prezentate in mass-media si a precizat ca vrea sa creada ca, asa cum se va face o lege a educatiei, si Ministerul Sanatatii va tine cont de raportul Comisiei prezidentiale pentru sanatate."M-am pacalit cu domnul Nicolaescu care mi-a garantat ca face reforma sanatatii si l-am sustinut fara rezerve la lansarea strategiei si pachetului de legislatie pentru modernizarea sistemului de sanatate, pe urma am vazut ca toata preocuparea lui a fost legata de medicamente, nu a facut nimic in spitale, nu avem proceduri in spitale", a precizat seful statului.

Presedintele a explicat ca a trait pe propria piele disfunctionalitatile din spitalele romanesti atunci cand a trebuit sa faca o operatie la coloana vertebrala."Am trait pe pielea mea diferenta dintre spitalele romanesti si un spital din Viena, unde exista proceduri. De dimineata stateam in spitalul Elias si, asa cum omul ala a stat patru ore, presedintele Romaniei a stat opt ore in spitalul Elias, ca nu se hotarau cine sa-l opereze, unde si au constatat ca nu au o sala de operatie corespunzatoare. Cand SPP a hotarat sa ma urce in avion, eram amortit de la mijloc in jos", a spus Basescu.

Un barbat in varsta de 63 de ani a murit, joi seara, in Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, dupa ce a fost plimbat timp de patru ore intre mai multe sectii ale spitalului fara sa ii fie acordate ingrijiri medicale. Insotit de asistenta de la ambulanta, pacientul din Draganesti Olt a ajuns de la sectia de Urgente, la Boli Cronice, la Interne si inapoi la Urgenta. La circa o jumatate de ora dupa ce asistenta l-a lasat in grija medicilor de la spital, barbatul a murit.

Parintii unui bebelus din Galati diagnosticat cu fractura de femur acuza medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei" din Galati, care l-au tratat initial pe micut, ca le-au ascuns acest diagnostic, afirmand doar ca ar fi vorba despre o reactie adversa la o injectie facuta copilului dupa nastere. "Am fost informat de medici ca i s-a facut vitamina K si apoi s-a umflat piciorul", a declarat tatal copilului, Robert Dragomir. Pentru ca vedeau ca pe baietel il doare ceva, parintii au mers la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, unde radiografia a aratat ca bebelusul avea o fractura de femur. Ulterior, copilul a primit toate ingrijirile necesare in Capitala, iar cadrele medicale au apreciat ca micutul nu va ramane cu sechele.


Citeste si despre:

Substantele de igienizare din spitale si riscul lor 100 moduri prin care putem stimula activitatea creierului PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Contract cadru 2009 Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor Primul ajutor in cazul traumatismelor si politraumatismelor Rubeola (pojarul german) - cauze, simptome, tratament Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Cum arata o infectie cu stafilococ oral si cum o tratez? Semnale discrete ale stresului Cresterile salariale ce se vor acorda personalului din invatamant Interventia chirurgicala pentru tratarea incontinentei urinare Intoxicatia cu monoxid de carbon Ingrijirea pacientilor muribunzi Imunodeficienta comuna variabila