Program de internship destinat studentilor farmacisti pentru dezvoltarea abilitatilor profesionale, in vederea unei cariere de succes

Actualizat: 21 Iulie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un program de internship destinat studentilor farmacisti, care vizeaza dezvoltarea de noi aptitudini prin lucrul in companii precum cele de distributie farmaceutica, a fost lansat printr-un parteneriat intre companiile WÖRWAG Pharma si Europharm Distributie. Programul se deruleaza in perioada iulie-septembrie 2022, dupa ce prima editie din 2021 s-a bucurat de un mare succes in randul studentilor.

Proiectul este denumit WÖRWAG STARt UP Internship si ofera studentilor farmacisti din Romania sansa de a beneficia de un stagiu de cunoastere aplicata a profesiei de farmacist in companii flexibile si profesioniste din industria farmaceutica.

“Din punctul nostru de vedere, farmacistul are nevoie, ca profesionist in domeniul sanatatii bine pregatit, si de competente legate de logistica produselor farmaceutice. Acest proiect isi propune sa ofere viitorilor farmacisti cunostinte privind modul in care un medicament ajunge din fabrica la farmacie, care sunt conditiile stricte necesare care trebuie respectate pe tot lantul logistic si documentele prevazute in reglementarile in vigoare. Aceste cunostinte le completeaza pe cele acumulate in facultate si ofera o perspectiva completa asupra sectorului farmaceutic, de la producerea unui medicament pana la eliberarea lui in farmacie”, a declarat Eduard Stanov, director HR in cadrul Europharm Distributie.

Programul ofera studentilor oportunitatea de a experimenta rolul de educator al pacientului in farmacie dintr-o perspectiva diferita, care include si cunostinte despre “istoricul” medicamentului eliberat.

Studentii care s-au inscris deja in program se asteapta la o experienta care intregeste cunostintele capatate in facultate si care le ofera o viziune mai completa asupra domeniilor de interes.

“Principalul motiv pentru care m-am inscris in acest proiect este reprezentat de dorinta de a lua contact si cu un alt mediu, diferit de cel al farmaciei cu circuit deschis cu care studentii sunt obisnuiti din cadrul facultatii. Pun pret pe dezvoltarea mea atat profesionala, cat si sociala si consider ca un cadru nou ce vine la pachet cu un nou colectiv de oameni poate reprezenta un pas inainte in a-mi definitiva acest proces”, a declarat Andreea Cornelia Ilie, studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, participanta la programul de internship.

M-am inscris in pogramul WÖRWAG STARt UP Internship pentru a afla mai multe despre posibilitatile de dezvoltare in domeniul farmaceutic, pentru a-mi imbunatati calitatile in cat mai multe arii ale domeniului si pentru perseverenta. in plus, imi doresc profesionisti din domeniu care muncesc cu drag. si stiu ca o sa fie un program fain si interesant!”, a precizat Andreea Popescu, studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara.

Printre beneficiile majore ale programului se numara contactul cu specialisti recunoscuti in profesie, dezvoltarea de aptitudini de comunicare, interactiune relevanta cu consumatorii si vanzare intr-o maniera care completeaza experienta din facultate, acumularea de experienta practica intr-un depozit farmaceutic, interactiunea directa cu persoane care lucreaza in industria farmaceutica si oportunitatea unei experiente complete, dintr-o perspectiva diferita.


DETALIILE PROGRAMULUI

Programul de internship consta in module de cate o saptamana de experienta practica in cadrul Europharm Distributie.

Studentii interesati trebuie sa se inscrie pe https://woerwagstartup.ro/internship/ cu o scrisoare de intentie de maximum 500 de cuvinte, in care sa explice de ce isi doresc sa faca parte din acest proiect, si o scrisoare de recomandare de la un cadru didactic.

Studentii inscrisi vor trece printr-un interviu, iar cei selectati vor merge in locatia pentru care au optat.

In 2021, STARt UP INTERNSHIP s-a desfasurat in perioada iulie-septembrie cu 30 de participanti selectionati din 76 inscrisi, ce au desfasurat stagii de practica la parteneri strategici din domeniul farmacovigilentei si asigurarea calitatii medicamentelor si productiei, logisticii si distributiei produselor farmaceutice.

Europharm Distributie este una dintre cele mai importante companii romanesti de distributie farmaceutica si servicii logistice, cu o activitate de peste 27 de ani pe piata locala. Reteaua logistica Europharm Distributie este formata din 9 depozite si acopera 80% din piata farmaciilor independente, oferind solutii inovative, la cel mai inalt nivel de performanta, destinate clientilor.

CONTEXT

Procentul NEETs (Not in Education, Employment or Trening) in Romania este al doilea cel mai mare din Europa, fiind de 23,6% in 2019, fata de o medie europeana de 16,7%, potrivit datelor Eurostat.

De asemenea, mai mult de 1 din 3 tineri (15 -34 ani) care au absolvit liceul nu lucreaza in domeniul in care a studiat, iar rata de nepotrivire a competentelor este in crestere, arata evaluarile europene.

Potrivit specialistilor in resurse umane, volatilitatea mediului post-COVID-19 este un factor de stres suplimentar pentru tineri, iar deciziile de alegere a carierei sunt ingreunate de schimbarea mediului si a specificului anumitor joburi.

Europharm Distributie, alaturi de celelalte companii, evalueaza 14 candidati pentru recrutarea unui angajat, iar perioada de formare a candidatului recrutat este de 8 luni, indica un studiu asupra angajabilitatii entry-level, valabil pentru perioada 2014-2015, realizat de MildwardBrown, eJobs si Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.
Datele mai arata ca in universitatile din Romania exista, in medie, 1 angajat cu ocupatie in domeniul consilierii vocationale la 3.448,88 de studenti, desi, teoretic, ar trebui sa existe cel putin un angajat la fiecare 2.000 de studenti (multi dintre tinerii consiliati sunt elevi, scopul fiind recrutarea de noi studenti).

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Femeia in violenta domestica Cum sa controlati eficient furia Inteligenta emotionala - de ce este importanta si cum o putem imbunatati? Efectele singuratatii asupra sanatatii Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Perioada adolescentei: cum ai grija de copilul tau in aceasta etapa din viata lui? Intocmirea, emiterea si utilizarea dovezilor de onorabilitate si moralitate profesionala ale medicilor, medicilor dentisti si ale farmacistilor Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii Cresterile salariale ce se vor acorda personalului din invatamant Legea pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun Masurile de prevenire a raspandirii maladiei SIDA in Romania si de protectie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA