Pacientii pot lua medicamente compensate de la farmaciile din spitale - Nicolaescu

Publicat: 24 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pacientii care nu gasesc medicamente compensate in farmaciile cu circuit deschis se pot adresa farmaciilor din spitale, unde aprovizionarea cu medicamente nu a fost intrerupta, a anuntat ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Pentru medicamentele compensate sau pentru cele din programele nationale, bolnavii pot sa mearga la spital, pentru ca acolo medicamentele se distribuie", a spus Nicolaescu, joi, la Realitatea FM.

Pe de alta parte, ministrul Sanatatii a afirmat ca nu este de acord cu introducerea plafoanelor la medicii de familie si ca acestea vor fi desfiintate si din farmacii.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, a propus introducerea acestor plafoane la medicii de familie, astfel incat acestia sa nu mai poata elibera un numar nelimitat de retete pentru medicamente compensate sau gratuite. "Este doar un proiect, o propunere. Daca este acceptata, bine, daca nu, nu. Nu este niciun fel de problema", a declarat Ciurchea, pentru Realitatea TV.


Citeste si despre:

Cele mai comune obiecte si locuri din care poti lua gripa si raceala Cele mai contagioase boli pe care le poti lua in spatiile comune Cum sa ai o imunitate de fier: 6 vitamine si minerale pe care le poti lua din legume si fructe Copilului tau ii este frica sa mearga la scoala? Iata ce masuri poti lua Esentialul despre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Medicamentele administrate in timpul sarcinii Lipodistrofia la pacientii infectati HIV sub tratament antiretroviral Cum se pot realiza lucrari dentare ceramice intr-o singura sedinta cu ajutorul sistemelor CAD/CAM ? Boli care te pot ucide in 24 de ore Lupusul eritematos sistemic - generalitati Cauze ale respiratiei urat mirositoare