Opt angajati ai Centrului de Recuperare din Bolintin Vale, unde a murit o femeie, au fost dati afara

Publicat: 13 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Comisia care a cercetat cazul Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica (CRRN) din Bolitin Vale - unde o femeie a murit dupa ce ar fi fost batuta de angajati ai centrului - a decis ca opt angajati sa fie sanctionati cu desfacerea contractelor de munca, transmite corespondentul NewsIn.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Giurgiu, a anuntat, joi, ca a fost finalizata cercetarea disciplinara in cazul a 28 de angajati cercetati in legatura cu cazul Elenei Meraru, fosta beneficiara a Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica (CRRN) Bolitin –Vale, care a murit pe 28 februarie, transmite corespondentul NewsIn.

„Comisia de cercetare disciplinara a hotarat ca pentru opt dintre angajati sa fie aplicata masura desfacerii contractului individual de munca. Este vorba de trei infirmiere, seful C.R.R.N. Bolintin-Vale, celalalt medic al centrului, precum si trei asistente medicale”, se arata intr-un comunicat de presa al DGASPC.

Potrivit documentului, pentru celelalte 20 de persoane masurile aplicate au fost urmatoarele: pentru 15 salariati s-a decis reducerea salariului de baza cu 10% pentru o perioada de trei luni, pentru trei salariati - reducerea salariului de baza cu 10% pentru o luna, iar pentru alti doi salariati s-a dat avertisment scris.

„Ancheta disciplinara continua pentru inca doua salariate ale centrului care au fost convocate in zilele de 13 si 17 martie 2009 pentru a da note explicative. Una dintre aceste doua persoane nu a putut fi prezenta la convocarea din 5 martie din motive obiective, fiind in concediu medical, iar pentru cealalta s-a luat hotararea de a fi cercetata disciplinar ulterior datei de 27 februarie 2009 (data demararii anchetei), dupa ce s-a constatat ca in data de 25 martie facuse schimb de tura cu o alta salariata”, se mai arata in comunicatul de presa al DGASPC Giurgiu.

Asistentii medicali, ingrijitorii si infirmierele din Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Bolintin Vale anchetati in cazul unei beneficiare care a murit au refuzat, joi, 5 martie, sa dea nota explicativa echipei de ancheta a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Giurgiu, pe motiv ca nu este prezent si liderul de sindicat Sanitas.

Directorul DGASPC Giurgiu, Adelina Voicu, declara atunci corespondentului NewsIn ca angajatii centrului de la Bolintin Vale au declansat un adevarat scandal. "Da, au refuzat sa dea nota explicativa, s-a lasat si cu huiduieli, cu tipete, cu urlete. S-au dat intr-un spectacol pe care eu nu mi-l imaginam. Au zis ca nu e legala aceasta ancheta in lipsa liderului lor de sindicat, eu nu stiu unde scrie in lege asa ceva, iar eu le-am spus ca daca refuza sa dea nota explicativa, am dreptul sa aplic sanctiuni. Asta am sa si fac, o sa inchei contractul de munca celor care au refuzat sa dea nota. Nu se mai reia nimic. Asta aveam de demonstrat, ce calitate au oamenii acestia, cu cine lucrez eu”, a declarat Adelina Voicu.

Conform reprezentantilor DGASPC, au acceptat, totusi, joi, sa dea nota explicativa trei persoane, printre care asistentul coordonator al centrului si un alt medic al unitatii.

Ancheta la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrica de la Bolintin Vale a demarat acum doua saptamani, dupa decesul unei beneficiare, doua infirmiere ale unitatii fiind acuzate ca ar fi batut-o cu o scandura.

Directorul DGASPC Giurgiu anunta pe 2 martie, ca institutia pe care o conduce a facut plangere penala impotriva a 29 de salariati ai centrului de la Bolintin Vale. „Plangerea este impotriva tuturor celor care au intrat in contact cu femeia. Doua persoane sunt acuzate de posibil omor, restul sunt complici. Avem un certificat medico-legal care dovedeste ca a fost batuta. Din punctul meu de vedere, toti cei 29 de salariati sunt vinovati, nu in calitate de autor, ci de complice. Nu am fi aflat daca nu ne-ar fi sunat beneficiara respectiva. In acest caz, lucrurile se complica si mai mult, pentru ca se pare ca femeia care a murit, avea si o anemie foarte grava, dar si pneumonie. Am inteles ca femeia obisnuia sa mearga noapte la dusuri si sa-si puna dusul pe ea, iar asistentii o lasau acolo, asa, toata noaptea”, a mai spus Adelina Voicu.

Conform acesteia, femeia care a murit fusese profesoara de engleza si inspector scolar al Inspectoratului General Bucuresti.

La Centrul de Recuperare de la Bolintin Vale, subordonat Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurigu, sunt 92 de asistati si 106 salariati.


Citeste si despre:

Defectul de canal atrioventricular Programe de recuperare cardiovasculara Ce trebuie sa stie orice femeie despre cezariana Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Lege privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva Tulburarea de personalitate narcisica Dependenta de alcool si abuzul de droguri la adolescenti Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului si alte masuri financiar-bugetare Sindromul mortii subite a sugarului Femeia in violenta domestica Conduita terapeutica stomatologica la femeia gravida Sanatatea femeii dupa 40 de ani La fiecare doua minute, in lume, o femeie moare de cancer de col uterin Cum poate sti o femeie cand este fertila?