Ministerul Sanatatii nu mai vrea corturi pe timp de canicula, din cauza ca acestea sunt ineficiente

Publicat: 25 Iunie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministerul Sanatatii a decis eliminarea corturilor pentru canicula, din cauza ca acestea nu sunt ventilate corespunzator si nu pot acorda ajutorul necesar romanilor care au nevoie sa se adaposteasca de caldura, a anuntat, luni, ministrul Eugen Nicolaescu.

"Nu folositi corturi pentru a apara populatia de canicula. Folositi spatii cu aer conditionat, cum ar fi scolile, dispensarele. farmaciile si centrele comerciale", le-a recomandat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, prefectilor din tara, in cadrul unei videoconferinte.

Nicolaescu le-a mai cerut prefectilor sa informeze populatia despre spatiile care vor fi destinate celor care au nevoie sa se adaposteasca de caldura, prin toate mjloacele posibile.

Pentru a diminua efectele caniculei, Ministerul Sanatatii recomanda romanilor, mai ales celor in varsta si persoanelor cadiace, sa evite expunerea la soare intre orele 11.00 si 18.00, sa consume cel putin un pahar de apa la 20 de minute, sa evite consumul de cafea si bauturi alcoolice si sa faca aproximativ patru dusuri cu apa calduta pe zi.

"Copiii de varste foarte mici trebuie expusi unui ambient fara caldura si hidratati incontinuu. De asemenea, sugarii si copiii de varste mici trebuie sa aiba o igiena impecabila", a adaugat Nicolaescu.

Ministrul a mai recomadat si o alimentatie saraca in grasimi si sare. "Romanii trebuie sa consume, in aceasta perioada, fructe si legume proaspete, sucuri naturale facute in casa si ceaiuri neindulcite. Este recomandat si iaurtul, care hidrateaza la fel de bine ca un pahar cu apa", a mai spus Nicolaescu.

Prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru lunile iunie, iulie si august indica temperaturi ridicate, de peste 35 de grade Celsius, a mai avertizat ministrul Sanatatii.

Zeci de bucuresteni au avut nevoie, luni, de interventia ambulantei, dupa ce au lesinat sau au cazut in strada, a declarat, pentru NewsIn, dr. Cristian Gratu, medic la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti.

"Dintre cele 203 solicitari catre ambulanta, inregistrate, luni, in intervalul 8-12, in Capitala, 13 au fost pentru oameni lesinati, iar 17 pentru oameni cazuti in strada, din cauza caniculei", a precizat dr. Gratu.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, temperatura maxima in Bucuresti va ajunge, luni, la 35 de grade, iar marti si miercuri, la 37 de grade.


Citeste si despre:

Socul termic, cea mai grava problema din timpul verii. Cum poate fi prevenit Efortul fizic pe timp de canicula Cum sa rezistati fara aer conditionat in timpul zilelor caniculare Cum sa iti protejezi inima pe timp de canicula Alimente si bauturi de consumat si de evitat pe timp de canicula Idei de preparare si servire sanatoasa a alimentelor pe gratar in timpul verii Polenul de albine - sanatos sau, mai degraba.....periculos ? Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Gustari sanatoase cu mai putin de 200 de calorii Suferi de diabet? Iata ce sfaturi sa urmezi pe timp de canicula Cele mai mari pericole ale verii pentru sanatatea pielii Topul celor mai periculoase alimente pentru sanatate Selectia si pregatirea prin rezidentiat cu timp partial in specialitatea medicina de familie Cum sa cresti nivelul de implicare, sprijin si afectiune din partea partenerului Cauze imunologice de infertilitate