Managerul Spitalului Municipal Toplita a fost demis

Publicat: 20 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Managerul Spitalului Municipal Toplita din judetul Harghita, dr. Ovidiu Budisca, a fost demis, pe 15 mai, de ministrul Sanatatii, Ion Bazac, in urma unui control efectuat la sfarsitul lunii aprilie, a anuntat, marti, Ministerul Sanatatii.

Controlul in unitatea sanitara a fost efectuat dupa ce mai multe cadre medicale ale spitalului din Toplita au sesizat ministerul Sanatatii in legatura cu activitatea conducerii spitalului.

"Verificarile au evidentiat o serie de abateri de la legislatia in vigoare ale managerului, prin urmare, s-a propus incetarea relatiilor contractuale cu managerul Spitalului din Toplita", au precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

In urmatoarele luni, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Harghita vor efectua o misiune de audit privind modul de organizare si desfasurare a achizitiilor publice. De asemenea, se vor evalua serviciilor prestate de spital si decontate de casa de asigurari de sanatate judeteana, organizarea serviciului de garda si se vor stabili persoanele responsabile de abaterile constate, privind evideta contabila, organizarea si desfasurarea achizitiilor publice.

Ministerul Sanatatii a mai precizat ca activitatea managerului Spitalului Municipal Toplita nu a fost evaluata in cadrul procesului de evaluare care s-a desfasurat pana la sfarsitul lunii aprilie, deoarece dr. Budisca nu avea sase luni de contract.

La finalul evaluarilor managerilor de spital, 73 de manageri, nu si-au indeplinit indicatorii de performanta asumati prin contract, indicatori economico-financiari, motiv pentru care contractele de management ale acestora inceteaza, potrivit legii.

In municipiul Bucuresti, deoarece s-a constatat nerealizarea corespunzatoare a valorii indicatorilor, s-a decis incetarea contractului de management in cazul directorului Spitalului Clinic de Urgenta, Claudiu Turculet, al Spitalului Clinic de nefrologie "Dr. Carol Davila", Penescu Mircea, al Spitalului Clinic pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Coriolan Ulmeanu, al Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu", Chirita Felicia, al Spitalului Coltea, Popescu Radu-Cristian, al Spitalului de Pneumoftiziologie Sf stefan, Nastase Silvia, al Spitalului Clinic "Prof. dr. Th. Burghele", Tufan Gigel si al Spitalului de Urgenta Sf Pantelimon, Boer Caludia-Monica.

De asemenea, au fost demisi managerii Institutului Clinic Fundeni, Popa Constantin Nicolae, al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Galie Niculae, al Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolie "N. Paulescu", Agafitei Robert, al Institutului de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Prof. dr. D. Hociota", Pantazoglu Gabriela, al Sanatoriului Balnear Slanic Moldova, Gheorghiu Maria, al Institutului de Oncologie "Prof. I Chiricuta" Cluj-Napoca, Strilciuc Mircea si al Spitalului de Psihiatrie Gataia, Palici Elena.

S-a decis incheierea contractului de management a altor directori de spitale din judetele Alba (2), Arad (3), Arges (2), Bihor (5), Bistrita Nasaud (1), Botosani (3), Brasov (4), Buzau (1), Caras Severin (1), Calarasi (1), Constanta (1), Dolj (7), Galati (1), Giurgiu (1), Gorj (1), Hunedoara (2), Ilfov (1), Marmures (4), Mehedinti (1), Mures (4), Olt (1), Prahova (1), Satu Mare (1), Salaj (1), Suceava (1), Timis (2), Valcea (1) si Vrancea (1).

Pana la organizarea concursurilor pentru postul de manager, cele 73 de spitale vor fi conduse de interimari.


Citeste si despre:

Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Contract cadru 2009 Organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar Cand si cum au fost descoperiti microbii 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Cum ne putem feri de infectiile din spital? Cat timp dureaza refacerea dupa ce ai fost infectat cu Covid-19? 580 de specialisti au fost formati in tehnici de recuperare a persoanelor cu autism Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Infectiile nosocomiale - infectiile contactate in spital sau alte unitati medicale