Mamele pot depune acte pentru recalcularea indemnizatiei de crestere a copilului si la DGASPC

Publicat: 02 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Mamele care primesc indemnizatie pentru cresterea copilului pot depune din 3 februarie acte pentru recalcularea acesteia atat la Agentia pentru Prestatii Sociale Bucuresti (APS), cat si la Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din sectoarele 1, 3, 4 si 6.

"Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale si Agentia pentru Prestatii Sociale a municipiului Bucuresti au semnat un protocol de colaborare cu DGASPC-urile din sectoarele 1, 3, 4 si 6. Protocolul este valabil in perioada 3 februarie - 30 iunie 2009", se arata in comunicatul transmis vineri de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).

Ministerul Muncii va asigura instruirea personalului din cadrul DGASPC-urilor, iar Agentia pentru Prestatii Sociale a municipiului Bucuresti va pune la dispozitia acestora informatiile si, dupa caz, formularele necesare pentru recalcularea cuantumului indemnizatiei.

Pe 16 ianuarie, secretarul de stat in Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, anunta ca mamele care iau in prezent indemnizatia de 600 lei pentru cresterea copilului vor putea depune, pana pe 30 iunie, documentele necesare recalcularii acesteia, iar statul va plati ulterior banii rezultati din diferenta.


Citeste si despre:

Metode pentru cresterea unui copil sanatos Prea multe grasimi saturate pot fi daunatoare pentru creier E-urile pot fi bune pentru organism Ce poti sa prepari pentru micul dejun rapid si sanatos Cresterea copiilor. Sfaturi utile pentru familiile monoparentale Scaunele de masina pentru copii Simptome care pot fi periculoase in sarcina Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood 7 metode periculoase pentru slabit Recomandari alimentare pentru hemoroizi Factori declansatori care pot schimba metabolismul Magnetii de frigider, pericol de moarte pentru cardiaci. Ce descoperire importanta au facut cercetatorii! 9 variante sanatoase pentru alimentele sarate 10 bauturi benefice pentru inima si potrivite pentru sezonul rece Pregateste-ti organismul pentru sezonul rece