DSP Giurgiu vrea un nou sediu pentru Serviciul de Ambulanta

Publicat: 29 Ianuarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Directorul Directiei de Sanatate Publica(DSP) Giurgiu, Paul Marinescu, a declarat, miercuri, ca institutia pe care o conduce va face demersuri catre autoritatile locale si judetene pentru obtinerea unui spatiu unde Serviciu de Ambulanta sa isi amenajeze un nou sediu.

„Astazi (miercuri, n.r.), DSP a demarat o serie de controale la cabinetele medicilor de familie din judet si la Serviciul de Ambulanta. Actiunile vizeaza verificarea conditiilor de igiena, daca sunt medicamente in stoc, starea materialelor sanitare si a aparaturii medicale. Pana in prezent, situatia este una destul de buna, insa, s-a impus cu multa claritate necesitatea unui sediu nou pentru Serviciul de Ambulanta, care in prezent, sta cu chirie in curtea Spitalului Judetean, o cladire foarte veche. Vom face demersurile necesare pentru obtinerea unui spatiu unde Ambulanta sa isi amenajeze un nou sediu”, a precizat Paul Marinescu, transmite corespondentul NewsIn.

In acelasi timp, directorul DSP a declarat ca Serviciul de Ambulanta Giurgiu solicita scoaterea la concurs a cinci posturi de specialisti, iar Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean solicita sase posturi.

„In cadrul unei intalniri pe care am avut-o ieri (marti, n.r.) cu managerii si directori unitatilor sanitare din judetul Giurgiu, le-am cerut sa trimita la DSP necesarul de medici. Astazi (miercuri, n.r.) ne-au trimis necesarul Serviciul de Ambulanta care solicita scoaterea la concurs a cinci posturi, si Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Giurgiu care solicita sase posturi. Aceste solicitari le vom trimite la Ministerul Sanatatii si cu siguranta raspunsul va veni abia dupa ce va fi aprobat bugetul”, a declarat Paul Marinescu.

Pe de alta parte, directorul DSP Giurgiu a anuntat ca, in cadrul intalnirii de marti, cu reprezentantii conducerilor spitalelor si clinicilor, s-a intocmit un document- rezumat al indatoririlor pe care medicii le au fata de pacienti.

„Am facut un rezumat al indatoririlor, document care dat sub semnatura, trebuie afisat la loc vizibil in unitatea medicala respectiva. Sunt lucururi pe care specialistii le cunosc deja, dar am considerat ca este cazul sa le reamintim. Problema majora este ca avem foarte putini medici la urgente, sau pe Ambulanta, poate ca mai si obosesc, sunt si ei oameni. insa, asta nu inseamna ca nu trebuie sa isi faca datoria pana la capat, cu sau fara oboseala. Pana la urma, ei si-au ales meseria aceasta”, a precizat Marinescu.

Conform regulamentului de functionare al DSP, intra in atributia institutiei de a monitoriza activitatea spitalelor si asigurarea respectarii de catre acestea a indicatorilor de calitate a actului medical pentru a evita efectele neplacute ale neglijentei, ne-profesionalismului, superficialitatii sau a altor lucuri care pot greva activitatea medicala.

In judetul Giurgiu, functioneaza cinci spitale si un Centru de Sanatate.


Citeste si despre:

Raportarea cazurilor si a evenimentelor la care intervin serviciile publice de ambulanta Cum sa pierdeti in greutate definitiv Poluarea aerului in legatura cu problemele cardiovasculare A XV- A CONFERINTA NATIONALA DE MEDICINA DE URGENTA 'Medicina de Urgenta: Summum de specializari sau supraspecializare?' A XVI- A Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta Organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Lege privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Ce probleme poate gestiona serviciul SMURD? Pasii pentru o rutina de baza de ingrijire zilnica a pielii Cele mai intalnite afectiuni ale nou-nascutilor Circumcizia la nou nascut - ablatia preputului 10 motive pentru care nu ne simtim satui