Dispozitivele wireless nu sunt periculoase pentru sanatate - studiu

Publicat: 26 Septembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Nivelurile de emisii produse de dispozitivele wireless nu prezinta riscuri ridicate pentru sanatate, potrivit unui studiu efectuat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Cercetarile OMS au vizat trei directii: cancerul, cresterea temperaturii corpului si o stare de hipersensibilitate electromagnetica. Potrivit rezultatelor, in niciuna dintre aceste directii nu au fost gasite dovezi care sa ateste probleme reale pentru sanatate din pricina dispozitivelor wireless.

Potrivit specialistilor, undele emise de Wi-Fi (wireless) sunt asemanatoare celor radio si TV, care nu au avut efecte nocive asupra sanatatii in ultimii 50 de ani.

De asemnea, semnalele Wi-Fi se incadreaza in limite mai mici decat nivelurile maxime de expunere la radiatii non-ionizante, admise de Uniunea Europeana si de autoritatile internationale.

Prin comparatie, telefoanele mobile, care opereaza pe o frecventa diferita, emit semnale mult mai puternice. Astfel, efectul pentru sanatate al semnalelor emise in timpul unei convorbiri de 20 de minute la un telefon mobil clasic este, teoretic, echivalent cu cel al folosirii unui dispozitiv wireless timp de un an, fara intrerupere, precizeaza Agentia pentru Protectia Sanatatii din Marea Britanie.

Tehnologia Wi-Fi, utilizata la telefoane mobile, computere si console de jocuri, a aparut pentru a oferi beneficiarului mai multe avantaje, cum ar fi comoditatea in utilizare, instalarea simpla si rapida, costurile scazute datorita consumului mic de energie, precum si renuntarea la cabluri.


Citeste si despre:

Cand devine fosforul periculos pentru sanatate Cand devine mustul periculos pentru sanatate? Bauturile dietetice sunt periculoase pentru rinichi Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Care sunt beneficiile pentru sanatate ale unui masaj cu pietre calde? 7 suplimente nutritive periculoase pentru barbati Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Beneficiile acupuncturii pentru sanatate Beneficiile pentru sanatate ale apei Topul celor mai periculoase alimente pentru sanatate Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate Ardeiul iute, beneficii pentru sanatate De ce este dragostea buna pentru sanatate? Merele - beneficii uimitoare pentru sanatate