Conduita medicilor si lipsa medicamentelor, reclamate la Ministerul Sanatatii

Publicat: 19 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministerul Sanatatii a primit, in ultimele doua saptamani, aproape 280 de reclamatii privind comportamentul personalului din cabinetele medicilor de familie, activitatea unor centre de dializa, lipsa unor medicamente din farmacii si a dotarii cu aparatura medicala din unele spitale.

Reclamatiile au fost inregistrate la linia verde "Ce te doare" si la adresa de email a [email protected] Ministerului Sanatatii.

Potrivit primei centralizari, facute de minister dupa prima luna de functionare a centrului "Ce Te Doare?", in perioada 29 ianuarie - 20 februarie s-au primit aproximativ 2.000 de mesaje telefonice si 400 de e-mail-uri. Cele mai multe sesizari au vizat deficiente in asigurarea asistentei medicale in spitale, printre care nesupravegherea pacientilor aflati in tratament, conduita medicilor si echipamentele nefunctionale.

Alte probleme reclamate au fost intarzierea ambulantelor si prezumtive cazuri de malpraxis, in timp ce printre sesizarile privind asistenta medicala ambulatorie s-a numarat lipsa medicilor de familie de la program. Atat pacientii, cat si medicii, au semnalat si probleme legate de medicamente, cum ar fi lipsa acestora sau compensarile.

Medicii s-au plans ministerului si de lipsa posturilor, dotarile insuficiente si veniturile mici.

Centrul “Ce Te Doare?” a fost infiintat de Ministerul Sanatatii in ianuarie 2009, pentru a inregistra deficientele semnalate de catre pacienti si medici in cadrul sistemului de sanatate. Reclamatiile pot fi facute telefonic, prin intermediul liniei gratuite 0800.800.885, sau pe internet, scriind la adresa [email protected] .


Citeste si despre:

Tulburarea de personalitate antisociala ADHD Accidentul vascular cerebral (AVC) Aerofagia Cele mai frecvente cauze ale aparitiei abcesului dentar Legatura dintre ADHD si dependente Incontinenta urinara la femei Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Refuzul scolar/fobia scolara Cancerul endometrial Boala Paget a oaselor Tulburarea cu deficit de atentie, hiperactivitate (ADHD) Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Infertilitatea masculina Sarcina - Prima luna