Alianta "Salvati Copiii" vrea sa stranga 10 mil. de dolari pentru victimele conflictului din Gaza

Publicat: 14 Ianuarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alianta Internationala Salvati Copiii a lansat un apel pentru stringerea a 10 milioane de dolari si pentru solutionarea pe cale pasnica a crizei din Gaza, solicitand partilor implicate incetarea ostilitatilor si accesul liber pentru acordarea de ajutoare, au informat marti reprezentantii aliantei.

Fondurile care vor fi stranse in urma apelului lansat de organizatie vor fi folosite pentru a a ajuta in regim de urgenta cu alimente, apa si medicamente a minimum 10% din populatia afectata de conflict, adica aproximativ 150.000 de persoane. De asemenea, aceste fonduri vor permite initierea de programe de ajutorare pe termen mediu de sase luni. Alianta Salvati Copiii a solicitat, de asemenea, accesul liber pentru acordarea de ajutor umanitar copiilor si familiilor aflate in pericol.

"Salvati Copiii Romania considera ca ostilitatile din Gaza incalca grav dreptul fundamental al omului la supravietuire si face un apel la guvernul Romaniei sa se implice activ in solutionarea crizei cu care se confrunta populatia din Gaza si in acordarea de ajutor umanitar, inclusiv prin intermediul organizatiilor neguvernamentale active pe teren", se arata in comunicatul organizatiei.

La doua saptamani de la izbucnirea conflictului dintre Hamas si guvernul israelian, se estimeaza ca un milion de persoane traiesc fara apa sau curent electric, ca mii de case au fost afectate si peste 21.000 de persoane si-au parasit domiciliul pentru a se refugia in adaposturi improvizate, potrivit datelor Salvati Copiii.

Personalul Aliantei "Salvati Copiii" aflat in Gaza a distribuit pachete de alimente si medicamente catre aproximativ 14.600 de persoane, dintre care 7.300 de copii, insa dificultatile de a transporta in siguranta alte ajutoare impiedica acordarea de ajutoare suplimentare in bune conditii. Potrivit Salvati Copiii, in Um Al Nasser au fost folosite carute cu magari pentru livrarea alimentelor, deoarece soferii de camioane s-au temut sa se aventureze in regiune.

Potrivit sursei citate, mii de copii sunt afectati fizic si psihic de violentele din Gaza si ar putea cadea prada malnutritiei din cauza deficitului de alimente.

"Starea de malnutritie acuta vulnerabilizeaza si mai mult copiii in fata bolilor. incetarea ostilitatilor din toate partile si accesul liber al ajutoarelor umanitare ar permite ajutorarea acestor copii aflati in nevoie", a declarat Ned Olney, director al actiunii de interventie de urgenta Salvati Copiii in Gaza.

Dintre cele 1,5 milioane de locuitori din Gaza, 1,1 milioane sunt dependenti de ajutoarele alimentare ale organizatiilor precum Salvati Copiii.

"Salvati Copiii", care activeaza in Orientul Mijlociu din 1953, a initiat acordarea de ajutoare umanitare in colaborare cu cei mai importanti jucatori din aceasta zona, inclusiv Natiunile Unite.

Situatia umanitara ramane grava in Gaza, unde un milion de persoane traiesc fara electricitate, iar 750.000 fara apa, si unde spitalele functioneaza pe baza de generatoare, potrivit ONU.

Agentiile ONU si organizatiile umanitare au denuntat o criza umanitara "totala" in Fasia Gaza, un teritoriu sarac si suprapopulat, unde convoaiele umanitare ajung cu greu, din cauza luptelor, si unde spitalele sunt depasite de numarul de pacienti si de lipsa de medicamente. Populatia din Fasia Gaza se confrunta cu o penurie de alimente, de carburant, de apa curenta si cu pene de electricitate.

Peste 4.100 de palestinieni au fost raniti in atacurile israeliene de la inceputul ofensivei israeliene, in 27 decembrie.


Citeste si despre:

Tulburari de eliminare – Encoprezisul Raceala la copii Tratamentul infectiilor respiratorii acute si cronice prin terapia cu aerosoli Ai grija la diversificare! Pot aparea reactii alergice! Cum ne putem feri de infectiile din spital? Artrita idiopatica juvenila Enterolactis Duo: Partenerul Ideal pentru un tranzit Intestinal regulat Ce este testosteronul si care sunt rolurile acestuia in organism? Atrezia biliara, managementul bolii si prevenirea complicatiilor Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Activitati extrascolare pentru copiii cu ADHD Cand copiii devin adolescenti... Copiii si obezitatea – cum ii invatam sa manance sanatos? Si parintii gresesc cateodata Dezvoltarea psihosexuala a copilului