Exercitii Kegel pentru ejacularea prematura

Actualizat: 14 August 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

GeneralitatiEjacularea precoce este o tulburare sexuala frecvent intalnita. Cand un barbat ejaculeaza inainte ca el sau partenerul sa controleze acest lucru, este vorba despre ejaculare prematura. Cazurile de ejaculare prematura rar intalnite sunt normale, mai ales la barbatii tineri.

Desi cauzele ejacularii premature nu sunt cunoscute, medicii considera ca acestea pot fi atat de natura emotionala (vina, anxietate, etc.), cat si de natura biologica (de exemplu nivele anormale de hormoni, probleme tiroidiene, etc.).

Importanta exercitiilor Kegel in tratarea ejacularii precoce


Exercitiile Kegel sunt exercitii care implica incordarea muschilor pubococcigieni. Acestia sunt localizati in zona osului pubian, sub organele genitale atasate la coccis. Sunt prezenti atat la barbati, cat si la femei.


Printre beneficiile actionarii muschilor pubococcigieni se numara:

Transformati exercitiile Kegel in rutina


- In primele saptamani: faceti 50 de exercitii Kegel in fiecare zi. Fiecare exercitiu va presupune o contractare a muschilor de la 1 la 5 secunde, in functie de puterea muschilor dumneavoastra pubococcigieni. Prima data cand veti face exercitiile, probabil ca nu veti putea incorda muschii mai mult de 1-2 secunde. Cu cat exersati mai mult, muschiul va deveni mai puternic si exercitiile Kegel vor dura mai mult.

- De-a lungul timpului: includeti, treptat in rutina dumneavoastra cat mai multe exercitii Kegel. Faceti-le intre cinci-zece minute pe zi, timp de patru zile pe saptamana. Acest lucru ar trebui sa fie destul de usor de facut, intrucat puteti sa faceti exercitiile Kegel oriunde si oricand.

Exercitii Kegel rapide: pentru un control mai mare


Acestea presupun contractarea si relaxarea rapida a muschilor pubococcigieni. Prin aceste exercitii Kegel, veti invata cum sa va controlati muschii pubococcigieni. Acesta este un exercitiu bun pentru cresterea rezistentei si controlui ejacularii precoce. Este nevoie de practica, dar odata ce ati descoperit tehnica, puteti face cat de multe exercitii Kegel rapide doriti.

La inceput nu veti putea sa contractati muschii mai mult de 5-10 secunde inainte de a va relaxa. Faceti cate exercitii de acest tip puteti in timpul primelor saptamani. Este nevoie de concentrare, iar pentru inceput este suficient sa le faceti incontinuu timp de un minut. Apoi, recomandat ar fi sa includeti in rutina dumneavoastra exercitiile Kegel rapide de 3-4 ori pe zi. Nu uitati ca le puteti face oricand si oriunde.


Exercitiile Kegel rapide nu doar ca va vor antrena muschii pubococcigieni, dar va vor oferi un control destul de puternic asupra acestora. Cu ajutorul lor veti fi capabili sa opriti ejacularea precoce. Odata ce simtiti ca se apropie ejacularea, incordati muschiul pubocococcigian pentru a opri orgasmul.

Exercitiile Kegel pentru cresterea rezistentei


Aceste exercitii sunt mai dificil de facut decat primele. Prin incordarea prelungita si apoi relaxarea muschiului pubococcigian, acesta va deveni mai puternic. Astfel, orgasmele se vor imbunatati si va fi ejaculata o cantitate mai mare de material seminal. Forta va creste cu atat mai mult, cu cat veti reusi sa incordati si sa mentineti in aceasta stare muschii pubococcigieni, inainte de a-i relaxa. Indicat ar fi sa-i contractati cel putin 10 secude. Dupa ce ii veti relaxa, asteptati un minut, la inceput, si reluati. Faceti acest exercitiu de cel putin 3-4 ori pe zi, pentru rezultate maxime.

Acest exercitiu poate fi unul dintre cele mai potrivite, pentru a obtine cele mai bune orgasme. Daca ajungeti, sa va puteti mentine incordati muschii pubococcigieni un minut, inseamna ca acestia sunt foarte puternici, iar orgasmele dumneavoastra pe masura! Pentru a atinge aceasta performanta, exersati de cate ori este posibil in timpul zilei.

Exercitiile Kegel combinate


Acest tip de exercitiu presupune o combinatie intre cele doua exercitii de mai sus. Exercitiul trebuie sa aiba un ritm: mentineti muschii pubococcigieni incordati 2-5 secunde si relaxati-i pentru inca 2-3 secunde. Repetati cat de mult puteti. Facand aceste exercitii Kegel timp de cel putin 3-5 minute, muschii pubococcigieni vor fi puternici, iar controlul dumneavoastra asupra ejacularii precoce va fi mult mai mare.

Acesta este unul dintre cele mai benefice exercitii. Pentru inceput este suficient sa repetati exercitiul doar 5 minute pe zi, iar daca va puteti extinde perioada la 20 de minute ar fi excelent!

Tehnica avansata de exercitii Kegel


Incercati sa gasiti ceva care are ritm. Ar putea fi vorba despre muzica (cea mai buna optiune), un spectacol tv ori amestecati-le. In prima etapa faceti exercitiile Kegel rapide, apoi cele pentru imbunatatirea rezistentei si a fortei sau combinati-le. Urmatorul segment presupune sa faceti doar exercitiile pentru cresterea rezistentei, pe orice ritm doriti.

Cel mai important lucru este sa alternati cele doua exercitii in mod constant. Rolul acestei tehnici este de a va asigura ca aveti controlul complet asupra muschilor pubococcigieni. Amestecati exercitiile si surprindeti-va corpul. Exersati-le in mod constant cat mai mult timp posibil. Aceasta tehnica Kegel este probabil cea mai buna optiune pentru antrenarea muschilor pubococcigieni.


Spre deosebire de alte tehnici, aceasta nu trebuie exersata zi de zi. Incercati sa o practicati doar de trei ori pe saptamana, dar faceti exercitiile cat timp puteti. Veti invata sa va controlati muschii pubococcigieni si ii veti face mai puternici. Rezultatele merita efortul, cu siguranta.


Citeste si despre:

Exercitii pentru o viata sexuala mai buna Mituri si adevaruri despre sex Tulburari sexuale Exercitii Kegel, ale planseului pelvin Incontinenta urinara - exercitiile Kegel, stilul de viata, stresul, sarcina, greutatea Perioada adolescentei: cum ai grija de copilul tau in aceasta etapa din viata lui? Exercitiile Kegel Exercitiile fizice dupa sarcina - cand se pot incepe Exercitii care imbunatatesc viata sexuala Exercitii pentru hemoroizi Incontinenta urinara de stres (de efort)