Cat de usor este sa ai o dieta sanatoasa? Afla chiar aici!

Actualizat: 23 August 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dieta pentru mentinerea greutatii


Vrei sa slabesti sau chiar sa-ti mentii numarul actual de kilograme, dar te sperie inceperea unei diete? Crezi ca este dificil sa ai o dieta sanatoasa? Aceste intrebari nu isi au rostul, pentru ca o dieta cu adevarat sanatoasa este foarte usor de intretinut.

Desigur, in categoria dietelor sanatoase nu intra niciun tip de dieta extrem de restrictiva sau chiar experimental. Ba dimpotriva, dupa ce ai ajuns intr-o zona de comfort, o dieta sanatoasa poate fi bazata pe preparate gatite in casa si cat mai putine produse specifice – anume concepute special pentru slabit sau mentinerea greutatii.

Iata cat de usor este sa ai o dieta sanatoasa!

Apa, lapte, ceai, cafea – pastreaza setea departe!

Hidratarea corespunzatoare, contrar asteptarilor, promoveaza pierderea in greutate. Conform studiilor, consumul regulat de lichide creste viteza metabolismului. Dupa cum probabil stii, un metabolism mai rapid inseamna si calorii arse mai repede, mai ales in perioadele de odihna – atunci cand nu faci exercitii fizice.

Pentru hidratare corespunzatoare se recomanda apa, lapte cu continut redus de grasimi, dar si ceai si cafea. Desigur, apa ar trebui sa fie modalitatea principala de potolire a setei.

Cat mai putin zahar – dar tine fructele si laptele aproape!

Zaharul este inamicul numarul unu in orice tip de dieta. Acesta nu ar fi atat de nociv daca nu ar fi introdus in mod excesiv in orice produs pe care il poti cumpara. Exista produse – dulciuri – care au chiar si peste 60 de grame de zahar pe suta de grame. Apoi, un suc comercializat ca si natural poate avea chiar peste 10-15 grame de zahar per suta de mililitri. Ce inseamna acest lucru?

Simplu – o sticla de suc de un litru, sticla pe care o poti bea in cateva ore, contine in jur de 100 de grame de zahar. Doza zilnica recomandata este de 25-35 grame!
Totusi, zaharul gasit in forma naturala in fructe si lapte este recomandat consumului!

Proteine, vitamine, nutrienti si minerale!

Atunci cand urmezi o dieta si vrei sa slabesti, cele mai importante elemente sunt proteinele, urmate indeaproape de vitamine, nutrienti si minerale. Din fericire, toate acestea pot fi obtinute din carnea de peste – somon, sardine, ton.

Proteinele ofera corpului tau energie, fiind astfel de mare ajutor atunci cand te afli intr-un deficit de calorii. Dupa cum probabil stii, cel mai bun mod de a slabi este de a taia din calorii, implicit de a arde mai multe decat consumi.

Apoi, atunci cand creezi acest deficit, este important sa nu elimini vitaminele, nutrientii si mineralele de care corpul tau are nevoie. Acestea sunt necesare dezvoltarii corespunzatoare a organismului, dar mai ales capabilitatii acestuia de a gestiona un aport energetic scazut.

Fibrele asigura satietatea si tin la distanta alimentele nesanatoase!

Cand slabesti, vei manca mai putin in incercarea de a consuma cat mai multe calorii cu putinta. Totusi, in loc sa fii atent/a doar la calorii, ideal ar fi sa arunci o privire si la continutul de fibre al unui produs sau aliment. De ce?

Ei bine, fibrele contribuie starii de satietate de care ai nevoie pentru a tine la distanta gustarile, alimentele nesanatoase, dar mai ales mesele dintre mese. O dieta implica determinare si vointa, iar fibrele sunt un mare ajutor in aceasta privinta.

Desigur, poate fi si mai usor sa incepi o dieta sanatoasa, dupa care sa faci tranzitia catre o dieta personala, bazata pe alimente gatite in casa.

Dieta VLCD NUPO iti pune la dispozitie produse de marca proprie care iti ofera toate cele mentionate in cantitati optime pentru pierdere sau mentinere de greutate. Apoi, dupa sosirea rezultatelor, poti trece la o dieta personala sau la un mix dintre produsele sanatoase si eficiente NUPO si mesele gatite in casa!

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Cat de periculoasa este sarea in alimentatie Cat de gros este sangele dumneavoastra? Cat de sanatos este zambetul tau? Adevarul despre carnea de peste: cat de sanatoasa este pentru organism Atitudinea pozitiva - cat de importanta este si cat te influenteaza cei cu atitudine negativa/pozitiva Cat de periculos este fumul de tigara? Cat de periculoasa este lumina artificiala. Iata la ce boli te expune! Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Cat de importanta este detoxifierea pentru sanatate Cat de eficient este sapunul antibacterian? Cat de periculos este sa folosesti betisoare de urechi? Afla cat de sanatos este ficatul tau! Cat de important este sa petreci cat mai mult timp alaturi de copilul tau? Cat de periculos este sa folositi o batista in sezonul gripal Dieta Ornish