Churros - gogosi spaniole
Publicat: 12 Ianuarie 2009 | Actualizat: 22 Septembrie 2014
campanie guvern
Ingrediente:
- 150 ml apa
- 2 linguri de zahar brun
- 1/2 lingurita de sare
- 40g unt
- 150g faina
- 2 oua
- un plic de zahar vanilat
- 2 linguri de zahar
- 1/2-1 scortisoara (dupa gust)
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare:
- Se incinge uleiul la foc iute.Intre timp se prepara aluatul. Se pune la fiert apa, zaharul brun, untul, zaharul vanilat. Dupa ce a dat in clocot amestecul de ia de pe foc.
- Se adauga faina amestecand incontinuu. Apoi se adauga ouale pe rand.
- Se amesteca in continuare pana se incorporeaza bine totul.
- Dupa ce s-a racit aluatul se pun fasii lungi de 3-5 cm in uleiul incins, aproximativ 15-20 de minute (pana isi schimba culoarea in maro-auriu).
- Se prajesc pe ambele parti. Apoi se scot pe un servet de hartie pentru a se absorbi grasimea.
- Se pudreaza cu zahar vanilat.
Va dorim pofta buna!