Copiii si loviturile la cap

Publicat: 21 Iunie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Copiii care sufera de o lovitura la cap sunt predispusi sa mai sufere un asemenea rani, informeaza un raport de cercetare. "Nu intelegem exact mecanismul care sta in spatele repetarii acestui fenomen care li se intampla copiilor", afirma pentru Reuters dr. Bonnie R. Swaine, de la universitatea din Montreal, Canada. Dr. Swaine incearca sa dea totusi o explicatie si continua: "este de inteles faptul ca acest fenomen sa li se intample copiilor care au suferit o lovitura la cap si care nu si-au recapatat inca starea de sanatate pe care o aveau inainte, acestia fiind supusi unor alte asemenea lovituri".


Echipa de cercetatori condusa de dr. Swaine a realizat un studiu pe tineri pacienti care se aflau la sectiile de urgenta din cele doua spitale de pediatrie din Montreal. Parintii a 117.867 de copii care suferisera o rana la cap (de orice natura) au fost de acord sa raspunda unor intrebari prin telefon la perioade de 6 si 12 luni dupa ce copiii suferisera aceste rani. La 6 luni de la prima lovitura, 2.4% din copii au mai suferit o asemenea lovitura, indica rapoartele publicate in jurnalul medical "Pediatrics". Dupa 12 luni, 4.1% au raportat acelasi fenomen. Riscul de a avea parte de o noua lovitura la cap era de 1.7 de ori mai mare pentru cei 3.599 de copii care suferisera deja o lovitura la cap, iar rezultatele au fost similare si dupa 12 luni.

Citeste tot articolul in: Copilul.ro


Citeste si despre:

Durerile de cap (Cefaleea) Ce declanseaza o criza de epilepsie? Medicamentele pentru tratarea racelilor la copii: care sunt riscurile? Homeopatia - o metoda terapeutica medicala stiintifica Sindromul bebelusului scuturat Comotiile cerebrale in cazul copiilor Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Tot ce trebuie stiut despre craniosinostoza metopica Contuzia cerebrala - preventie, diagnostic si gestionare adecvata Prim ajutor in caz de inec cu alimente Copilul pana in 2 ani - afectiuni frecvente Primul ajutor in cazul epistaxisului (sangerarea nazala) Epilepsia Cauzele durerilor de clavicula
Cere sfatul medicului ×