Cercetatorii au descoperit de ce se imbolnavesc bebelusii foarte des

Actualizat: 02 Iunie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii au descoperit ca nu raspunsul slab al sistemului imunitar ar sta neaparat la baza imbolnavirilor dese ale bebebelusilor, ci faptul ca acesta este uituc, se arata in cel mai nou studiu publicat in revista Journal of Imunology.

Bebelusii au un sistem imunitar reactiv, insa cercetatorii au descoperit ca imunitatea oferita prin vaccinarile din prima parte a vietii dispare rapid. In cele mai multe cazuri, este nevoie de repetarea imunizarilor, pentru mentinerea protectiei.

Practic, vaccinurile educa sistemul imunitar al copilului sa retina anumite mircoorganisme si sa lanseze anticorpi si celule imunitare atunci cand organismul lui intra in contact cu acestea. Insa de multe ori, se intampla ca sistemul imunitar sa uite o parte dintre acesti agenti patogeni ori sa nu-i retina pe toti si sa apara astfel imbolnavirile.

Potrivit imunologilor, ar fi nevoie de un vaccin perfect, care inca nu exista. Este vorba de crearea unei doze unice, administrata la nastere, care sa ofere protectie durabila impotriva cat mai multor agenti patogeni.

Pe masura ce savantii vor intelege modul de functionare a procesului de imunizare la varste mici, spera sa dezvolte si acest vaccin ideal si sa ofere o protectie durabila bebelusilor impotriva bolilor.


Citeste si despre:

Pudra de talc te poate imbolnavi? Riscurile ei asupra sanatatii! 5 moduri surprinzatoare prin care viata la oras afecteaza sanatatea Principalele afectiuni induse de stres Infectiile bacteriene Bolile sistemului imunitar Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar al copilului tau Varicela si complicatiile la persoanele cu sistem imunitar slabit Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Pielea bebelusilor - ingrijire constanta pentru bebe Cauzele si tratamentul febrei in cazul bebelusilor Cum poate fi redusa febra in cazul bebelusilor? Ce trebuie sa stiti despre suplimentarea nutrientilor in alimentatia bebelusilor Limfangiomatoza kaposiforma: o afectiune rara a sistemului limfatic Simptomele gripei la bebelusi Ghid de sanatate A-Z pentru sezonul rece