Masca de protectie devine obligatorie in spatiile deschise aglomerate!

Actualizat: 29 Iulie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In contextul cresterii ingrijoratoare a numarului de cazuri de COVID-19, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat stabilirea unor masuri de limitare a raspandirii infectiilor cu noul coronavirus. Astfel, de la 1 august masca de protectie va fi obligatorie in spatiile deschise unde exista un risc crescut de infectare. Acestea se vor stabili luand in considerare probabilitatea cresterii numarului persoanelor prezente concomitent in anumite spatii (piete, targuri etc.) si in anumite intervale orare in care exista aglomeratie.

Restaurantele cu servire in aer liber nu isi vor mai putea desfasura activitatea intre orele 23:00 si 6:00. In afara acestui interval, se impune obligativitatea respectarii masurilor pentru limitarea numarului de clienti la numarul locurilor pe scaune precum si limitarea activitatilor care presupun interactiunea fizica intre clienti (de exemplu, dansul).

Se vor lua masuri si pe litoral. Pe plaja, de exemplu, distanta mai mica de 2 metri intre persoane si sezlonguri este permisa numai pentru soti si copii insotiti de adulti (parinti, bunici).

1.182 cazuri noi de COVID-19 in ultimele 24 de ore. Record de pacienti internati la ATI

Este a opta zi cu peste 1000 de cazuri noi de coronavirus in Romania, in ultimele 24 de ore confirmandu-se 1.182 de imbolnaviri din 22.049 testari. 643 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. A crescut si numarul pacientilor internati in sectiile de terapie intensiva: 377.

Pana astazi au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 26.446 de pacienti au fost declarati vindecati si 3.870 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 30 de decese (15 barbati si 15 femei). Dintre acestea, 3 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 40-49 ani, 5 la categoria de varsta 50-59 ani, 9 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 11 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 2 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 30 de decese inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.

Pacientii erau internati in spitalele din Botosani, Brasov, Dambovita, Gorj, Harghita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Prahova, Timis, Valcea, Vrancea, Ilfov si Bucuresti.

Vezi evolutia pandemiei de coronavirus pe judete


Cele mai multe cazuri de COVID-19 au fost inregistrate in judetele Prahova (101 imbolnaviri), Arges (98 imbolnaviri) si Dambovita (84 imbolnaviri).


Citeste si despre:

Cum si de ce trebuie sa porti masca de protectie? Agorafobia Tulburarile de anxietate Anxietate Cum se manifesta varianta Omicron Alergia la bradul de Craciun: o afectiune ce poate strica sarbatorile de iarna Toxice de razboi letale Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Keratoza actinica sau solara - factori de risc, simptome, tratament si preventie Tot ce trebuie sa stim despre intoxicatia cu freon Intoarcerea la scoala sau la gradinita in pandemie - sfaturi pentru familie si pentru copii Tularemia Cum putem renunta la fumat fara a creste in greutate? Cum sa facem fata alergiilor verii Fobiile