Hipersensibilitatea dentinara si impactul sau asupra calitatii vietii in raport cu sanatatea orala

Actualizat: 27 Septembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Sub egida Colgate/GABA s-a desfasurat Simpozionul avand ca subiect impactul hipersensibilitatii dentinare asupra corelatiei calitatea vietii - sanatatea orala, in cadrul celei de-a 46-a intruniri a Diviziei Continentale Europene a Asociatiei Internationale pentru Cercetare in Medicina Dentara (CED-IADR), care a avut loc intre 4 si 7 septembrie, a.c. la Florenta, in Italia.

Simpozionul Colgate-GABA intitulat “Impactul hipersensibilitatii dentinare asupra pacientului - realitate sau imaginatie?” a avut loc la data de 6 septembrie si a fost condus de Dr. David Gillam, de la Institutul de Medicina Dentara Barts si The London School of Medicine and Dentistry. in introducere, Dr. David Gillam a aratat ca evaluarea impactului hipersensibillitatii dentinare asupra vietii cotidiene a pacientului inca reprezinta o provocare pentru specialisti, in pofida faptului ca procentul populatiei afectate depaseste 74%.

Profesorul Giuseppe Pizzo, de la Departamentul de stiinte Orale, Chirurgicale si Oncologice, al Universitatii din Palermo, Italia, a deschis simpozionul cu prelegerea intitulata: “Rezultatele studiilor in vitro si in vivo. Semnificatii specifice”. in aceasta conferinta, Prof. Pizzo a prezentat si a discutat tipurile de informatie ce pot fi extrase din studiile in vitro and in vivo, ca si limitarile inerente ale acestor metode.

in conferinta sa, Profesorul Christian Hirsch, de la Universitatea din Leipzig, Germania, a luat in discutie calitatea vietii la pacientii cu hipersensibilitate dentinara. Prof. Hirsch a definit tipurile de incadrare a conceptului de calitate a vietii si a demonstrat modul de evaluare a calitatii vietii in raport cu sanatatea orala. A urmat analizarea impactului hipersensibilitatii dentinare asupra calitatii vietii corelate cu sanatatea orala.

Dr. Christoph Ramseier, de la Universitatea din Berna, Elvetia, a incheiat Simpozionul cu o prelegere despre intervievarea motivationala a pacientilor cu hipersensibilitate dentinara. in prezentarea sa, Dr. Ramseier a definit si explicat conceptul de intervievare motivationala si a aratat potentialul promitator al acestei abordari pentru imbunatatirea conduitei de sanatate si a calitatii vietii in raport cu sanatatea orala.

Colgate-Palmolive, lider mondial si local in igiena orala, se implica activ si investeste anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in colaborare cu reprezentantii mediului academic si profesional medical, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.
GABA, producator pe piata europeana de igiena orala, este membru al grupului de companii Colgate-Palmolive.


Citeste si despre:

Impactul astmului asupra calitatii vietii Supravietuirea si calitatea vietii dupa un diagnostic de cancer: aspecte psihologice si medicale Impactul cofeinei asupra inimii si a randamentului fizic Insomnia si afectarea calitatii vietii Bolile cardiovasculare si impactul lor asupra sanatatii Alimente care pot imbunatati calitatea vietii Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Trauma sonora - impactul zgomotelor asupra sanatatii auditive Impactul fibromialgiei asupra vietii Bullyingul si impactul acestuia asupra copiilor Impactul condimentelor asupra sanatatii tale Impactul caniculei asupra persoanelor cu afectiuni cardiovasculare Leucemia mielomonocitara juvenila: o boala rara cu impact semnificativ asupra sanatatii copiilor