Au fost detectate proteine pana acum necunoscute pe suprafata implantelor de silicon

Actualizat: 14 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O echipa de cercetatori de la Universitatea de Medicina din Innsbruck, Austria, a declarat ca a descoperit pe suprafata implantelor de silicon, dupa introducerea in organismul femeilor, aparitia unor proteine pana acum necunoscute. Coordonatorul echipei de cercetatori, Dr. Georg Wick a declarat ca aceste proteine se pare ca sunt implicate in aparitia reactiilor imune la pacientii care au beneficiat de implante mamare cu silicon.

In studiu au fost incluse 23 de femei sanatoase care au beneficiat de marirea sanilor din motive cosmetice, iar la unele dintre acestea implantele au fost indepartate sau inlocuite datorita complicatiilor aparute.

Cercetatorii au declarat ca au reusit sa identifice proteinele care adera la suprafata implantelor de silicon, proteine care joaca un rol cheie in declansarea raspunsului imun local fata de implantele de silicon. Pana la ora actuala echipa de cercetatori a reusit sa identifice 30 dintre cele mai frecvente proteine care adera la suprafata implantelor de silicon, cel mai mare numar de proteine descoperit pana in prezent pe suprafata acestor implante.

In concluzie, echipa de cercetatori a declarat ca rezultatele acestui studiu au reusit sa demonstreze faptul ca implantele de silicon determina cel putin aderarea proteinelor alterate din organism, care la randul lor declanseaza raspunsul autoimun din partea sistemului imunitar.


Citeste si despre:

Noile recomandari pentru utilizarea cremelor de protectie solara. Ce nu am stiut pana acum Ce nu ai stiut pana acum despre dezechilibrele hormonale Cancerul de col uterin este curabil daca este detectat devreme Carnea rosie si efectele sale asupra sanatatii Impactul pandemiei COVID-19 asupra sanatatii mintale Exista o legatura intre infectia cu SARS-CoV-2 si riscul de dementa? Virusul Papiloma Uman - generalitati De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Ebola - cum se poate impiedica raspandirea bolii? Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase! Alimentul care creste periculos riscul de cancer Cat timp esti imun dupa infectarea cu coronavirus? Cura de struguri Transferul de blastocisti – Fertilizarea in vitro Sarcina - Luna a VIII-a