7 avantaje si dezavantaje ale operatiilor estetice

Publicat: 25 Aprilie 2017
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


In lumea moderna, tot mai multe persoane apeleaza la operatii estetice din diverse motive.

Vedetele ajung la bisturiu, fie pentru ca isi doresc sa arate mai bine in lumina reflectoarelor, fie sa castige mai multe contracte.

Alte persoane au anumite probleme de sanatate care pot fi rezolvate doar de chirurgul plastician.

Oricare ar fi motivul, acesta este suficient de puternic pentru a determina pacientul sa-si asume consecintele negative ale unei astfel de interventii: durerile post-operatorii si perioadele relativ lungi de recuperare.

Iata ce avantaje si dezavantaje ofera chirurgia plastica si reconstructiva.

Avantaje

Durerea este mai mica decat credeai

Evolutia aparaturii medicale si a instrumentelor chirugicale fac operatiile estetice mult mai putin putin dureroase ca in trecut.

Chirurgii care utilizeaza radioplasma, lasere sau alte aparate special dedicate chirurgiei estetice spun ca nu mai exista suferinta atat de mare si pacientii nu mai sunt atat de speriati de bisturiu cum erau odata.

De exemplu, daca ai avut o interventie pe fata sau sani poti resimti durere cel mult 24 de ore. Pentru a o elimina, e suficient sa iei analgezicele obisnuite.

Exista operatii estetice benefice pentru sanatate

Daca ai sanii foarte mari si grei, ei pot apasa pe coloana vertebrala cauzand dureri de spate si afectiuni la nivelul coloanei.

In plus, te poti trezi cu rani cauzate de bratelele sutienului sau iritatii ale pielii de sub sani. O operatie estetica de micsorare a sanilor te poate scapa de toate aceste neplaceri.

Cicatricile inestetice cauzate de rani sau arsuri la nivelul fetei sau al extremitatilor corpului pot fi eliminate doar prin operatii estetice reconstructive. Acest tip de interventie necesita utilzarea unor grefe de piele.

Operatiile reconstructive te pot ajuta sa-ti recapeti functionalitatea mainii, in cazul in care ai suferit un accident soldat cu amputarea degetelor.

Fracturile nazale sudate incorect si care pun probleme de respiratie se rezolva tot dintr-o astfel de interventie.

Operatiile estetice te scapa de pielea care atarna

Daca ai fost supraponderal si ai slabit foarte mult, pielea ta va ajunge sa atarne intr-un mod inestetic. Mersul la sala n-o sa te ajute sa scapi de ea. Singura solutie pentru indepartarea stratului de piele in exces este o interventie chirurgicala.

Printre cele mai solicitate proceduri este abdominoplastia sau indepartarea pielii in exces de pe abdomen.

Dezavantaje

Costul operatiilor estetice

Operatiile estetice nu sunt acoperite de cele mai multe dintre planurile de asigurari de sanatate, iar costul acestora difera in functie de procedura si poate ajunge pana la cateva mii de euro. La aceasta suma trebuie luat in calcul si costul perioadei de recuperare, ingrijire sau al corectiilor suplimentare.

Operatiile estetice nu te transforma complet

Nu trebuie sa te astepti sa capeti o fata complet schimbata dupa o operatie estetica, ci e bine sa ai asteptari realiste de la o astfel de interventie.

Operatiile estetice au riscuri

Ca orice interventie chirurgicala, operatia estetica nu este lipsita de riscuri. Cele mai frecvente complicatii sunt sangerarile excesive, infectiile la locul inciziei, necroza, reactiile adverse la anestezic de natura respiratorie, cardiovasculara sau metabolica.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...

Citeste si despre:

Ce trebuie sa stiti inainte de efectuarea unei interventii estetice Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Operatia de marire a sanilor sau mamoplastia Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Durere sub coaste in partea dreapta? Cand ar trebui sa te ingrijoreze durerea de ficat Tehnici si proceduri de marire a penisului Ceramica integral (e-max ivoclar) folosita ca optiune pentru incrustatii si fatete ceramice Patologie traumatica - plagi si contuzii