Electrochirurgie la Institului Clinic Fundeni

Actualizat: 10 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

electrochirurgie,fundeni,institut,clinic,chirurgieO statie de electrochirurgie a fost donata de catre Asociatia Internationala a Femeilor, filiala Bucuresti, Centrului de Chirurgie Generala si Hepatica de la Institutul Clinic Fundeni.

Prin intermediul curentului electric care trece prin bisturiu sangele se coaguleaza mai repede, iar interventiile laparoscopice se efectueaza aproape fara riscuri. Timpul unei operatii se miscoreaza considerabil in cazul folosirii acestui aparat deoarece medicul nu mai trebuie sa puna pense pe vasele care sangereaza. In urma interventiei cu acest bisturiu, cancerele in stadii incipiente prezinta sanse mari de vindecare.

„Este un dispozitiv performant care permite sectionarea si electrocoagularea tesuturilor, fiind mai sofisticat decat un bisturiu electric. Echipamentul va fi utilizat pentru pacientii cu cancere digestive, deoarece permite realizarea unor tehnici moderne de chirurgie oncologica: limfadenectomii extinse (extirpari ale ganglionilor care pot fi afectati), rezectii de cancere digestive sau de tumori hepatice, pentru transplant hepatic”, a spus conf. dr. Catalin Vasilescu, seful sectiei de chirurgie generala.


Citeste si despre:

Interviu acordat SfatulMedicului.ro de catre Directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni, Prof. Dr. Irinel Popescu 19 mai 2008 - Ziua Mondiala a Hepatitei Hepatita - boala mainilor murdare Studiul Clinic ONTARGET Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Diferenta dintre depresia situationala si depresia clinica Clinica stomatologica Velvet Dental foloseste tratamentul inovator Advanced-Platelet Rich Fibrin (PRF) Pneumonia pneumococica - manifestari clinice, evolutie, complicatii, tratament Hidranencefalia: aspecte clinice si prognostic Importanta clinica a tiroglobulinei