Hipnoza si atacul de panica

Actualizat: 10 Decembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Hipnoza, ca si instrument terapeutic, faciliteaza accesarea si mobilizarea resurselor interioare latente, este modalitatea prin care acestea devin accesibile instantelor constiente.

Cu ajutorul hipnozei se poate schimba perspectiva de interactiune cu "problema" avuta! Atacul de panica devine expresia unei mobilizari excesive ca reactie (normala) in fata unui pericol (imaginar) iminent.

Starea de disconfort resimtita este o urmare a faptului ca, fiind vorba de un pericol imaginar, trecerea la act nu mai are loc. Totul petrecandu-se la nivel mental, corpul se confrunta cu hiperventilatie, incordare, tremuraturi, transpiratie.

Prin resemnificare si recadrare, viata capata alte conotatii. Contrar credintelor, hipnoza este ddeparte de a fi o tehnica care invita pacientul la pasivitate. Aceasta reprezinta un mod de lucru, o interactiune care solicita deopotriva atat interes/motivatie, cat si incredere din partea celui implicat in relatia terapeutica.

Astfel, pasivitatea este doar una aparenta, pacientul fiind invitat intr-o "calatorie" cu ochii "mintii", o calatorie pe parcursul careia terapeutul se dovedeste a fi ghidul, cel care insoteste si care faciliteaza demersul terapeutic.

Principalul protagonist esti tu!

Hipnoza nu implica pierderea controlului tau asupra procesului. In orice moment poti alege sa refuzi, sa modifici sau sa pui in aplicare o sugestie a terapeutului in functie de propriile tale nevoi.

Imagineaza-te maestru de ceremonii in cel mai groaznic cosmar al tau, in care poti alege sa fii spectatorul nevazut, in care iti poti cunoaste in deplina siguranta sentimentul de teama, de unde se naste acest sentiment, cum evolueaza si cum altfel poti alege sa simti si gandesti despre tine in anumite contexte!

Prin transa hipnotica poti redescoperi avantajele unei raportari relaxate fata de "variatele situatii fara iesire" cu care se intampla sa ne confruntam la un moment dat in existenta noastra.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Alegria
Tel: 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4
CLINICA VIA MENTIS
Tel: 0775271001
Bucuresti, Str Bardului Nr 5

Medici

CONF. UNIV. DR. MANEA MIHNEA
Psihiatrie - CLINICA VIA MENTIS
Bucuresti, 0775271001
DR BURSAN RALUCA
Psihiatrie - CLINICA VIA MENTIS
Bucuresti, 0775271001

Citeste si despre:

Atacul de panica si tulburarea de panica Care sunt cauzele atacurilor de panica si cum le facem fata Tulburarile anxioase - terapie si sfaturi utile Cromofobia, frica de culori Cum te poate ajuta hipnoza? Hipnoza intre traditie si inovatie Povestile si hipnoza Controlul natural al emotiilor inaintea examenelor si testelor Stresul, anxietatea necesita calmante naturale eficiente? Insomnia Cele mai bune moduri de a preveni roaderea unghiilor Greturile matinale: remedii si tratamente Hiperemeza de sarcina - greturi si varsaturi severe Remedii naturiste impotriva caderii parului Disfunctia orgasmica Autohipnoza - un instrument la indemana tuturor!
Cere sfatul medicului ×