Anemia feripriva poate determina deficit de atentie si recunoastere

Actualizat: 19 Iulie 2009

anemie,feripriva,deficit,atentieAnemia prin deficit de fier afecteaza aproximativ 1-2 miliarde de persoane de pe intreg globul, majoritatea femei si copii. Cu toate ca prevalenta anemiei feriprive a scazut considerabil la copiii din SUA; copiii cu greutate mica la nastere, copiii minoritatilor si copiii emigrantilor au risc crescut de a dezvolta in evolutie anemie feripriva.
Intr-un studiu recent realizat de Academia Americana de Pediatrie, cercetatorii din SUA au investigat 2 loturi de copii: 15 copii cu anemie feripriva si 19 copii fara anemie feripriva. La ambele loturi de copii s-a testat abilitatea acestora de a diferentia fizionomia mamelor de cea a unor straini. La lotul de copii fara anemie prin deficit de fier s-a observat ca acestia au fost mult mai atenti si au avut o rata de recunoastere a fizionomiei mamelor mai mare la o varsta a copiilor de 9 luni. Copii din lotul cu anemie prin deficit de fier nu au avut rezultate asa de bune la testare pana la varsta de 12 luni, fapt ce sugereaza ca anemia prin deficit de fier poate determina o intarziere a dezvoltarii cognitive.
Autorii studiului au declarat ca sunt necesare studii suplimentare pentru a evalua in ce masura intarzierea dezvoltarii cognitive la copiii cu anemie feripriva afecteaza dezvoltarea acestora pe termen lung.


Citeste si despre:

Tulburarea cu deficit de atentie, hiperactivitate (ADHD) Anemia feripriva (prin carenta de fier) Deficitul de atentie (ADHD) la adulti: ce simptome prezinta? Anemia feripriva- simptome, cauze si remedii naturale Esti obosit si iti lipseste puterea de concentrare? Ce afectiune se poate ascunde in spatele acestor simptome si cum o poti trata! Rezultate obtinute in urma tratamentului cu PRP si aerocrioterapie la un pacient cu condropatie Solutii naturale pentru hipotiroidism Cum previi candidoza: 10 sfaturi de care sa tii cont Dificultatile de atentie si concentrare Tratament naturist pentru anemia nutritionala Feroglobin - Sanatate cu fier pentru toata familia Surse vegetale de fier Sanatatea emotionala a adultilor cu ADHD