Recuperarea prin fizioterapie a rupturilor partiale de muschi

Actualizat: 11 Noiembrie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Ruptura partiala de muschi se poate defini prin ruperea a mai multor fibre musculare insotita de o sangerare localizata.

Primul ajutor in cazul rupturilor musculare:
1 Trebuie intrerupta orice activitate fizica;
2 Aplicarea crioterapiei pentru diminuarea durerii si oprirea sangerarii.

Simptomatologie

Ca simptomatologie leziunea este insotita de o durere violenta si imposibilitatea miscarii membrului. Intr-o ruptura mai severa se mai poate observa formarea unei depresiuni in muschi, ce se poate simti la atingere, ajungandu-se pana la formarea unui hematom si inflamarea zonei. Ruptura partiala de muschi se poate produce in urma unui efort fizic sever sau a unei intinderi excesive.

Tratament

O ruptura musculara partiala trebuie sa fie analizata de un medic de specialitate, care poate stabili severitatea traumatismului, bazandu-se pe rezultatele investigatiilor suplimentare (raze X, ultrasunete, RMN, ecografie de parti moi), iar in functie de gravitatea leziunii se poate aplica un tratament local bazat pe fizioterapie. In cazul rupturii musculare partiale fizioterapia are ca efect recuperarea, imbunatatirea si mentinerea mobilitatii, a fortei si a tonusului muscular, reducerea pana la disparitia durerii astfel incat pacientul sa-si poata relua activitatea zilnica normala.

Fizioterapia se poate aplica in ruptura partiala musculara avand efecte antialgice (reducerea durerii), miorelaxante (relaxarea musculara), decontracturante, antiinflamatorii (eliminarea inflamatiilor musculare), antiedematoase (eliminarea edemelor rezultate din acumularea de lichid din tesutul celular subcutanat), prin intermediul procedurilor de electroterapie de tip diadinamic, interferential, ultrasunete, laser si unde scurte.

Depistata si tratata la timp, ruptura musculara se vindeca in timp scurt, tesutul muscular refacandu-se mai repede decat orice alt tesut. In general pacientul isi poate relua activitatea in decurs de una, pana la doua saptamani de la producerea accidentului.

Contraindicatii

1 Nu se face nici un tip de masaj;
2 Nu se aplica crema termoactiva (efect de incalzire);
3 Nu se induce caldura (comprese, pungi cu apa calda).


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul LITherapy
Tel: 0724434998
Bucuresti, Bd. Corneliu Coposu 3
Quantica720
Tel: 0723271738
Sectorul 1, Strada Dr. Iacob Felix 49, București 011033

Citeste si despre:

Recuperarea dupa ruptura de tendon ahilian Afectiuni ale tendonului lui Achile Durerea de umar - cauze si solutii Durerile de genunchi Sindromul Hoffa Despre fizioterapie Dureri ce pot fi ameliorate cu ajutorul fizioterapiei De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Fizioterapia in scolioza Fizioterapie Tratamentul chirurgical al distrofiei musculare Plantele medicinale in terapiile alternative Vertijul - tulburari de echilibru Anatomia mainii Exercitii terapeutice