Interactiv: Cand trebuie sa luati in considerare o interventie chirurgicala, in cazul in care aveti probleme cu spatele

Actualizat: 02 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Acest articol va ajuta sa vedeti daca o interventie chirurgicala v-ar putea ajuta la diminuarea simptomelor dumneavoastra, datorate unei afectiuni a spatelui.

Acest articol interactiv nu va pune un diagnostic de afectiune a spatelui, dar va va ajuta sa va dati seama daca o interventie chirurgicala ar putea duce la diminuarea sau disparitia simptomelor dumneavoastra legate de afectiunea spatelui.


Exista intotdeauna riscul aparitiei de probleme dupa orice operatie, asa ca majoritatea persoanelor nu vor sa faca o operatie decat daca sunt foarte siguri ca aceasta ii va ajuta. In timp ce studiile arata ca este foarte probabil ca operatiile sa fie eficiente pentru unele probleme, pe altii ii ajuta mai putin sau deloc.

Acest articol va ajuta sa vedeti daca afectiunea de spate ar putea fi tratata chirurgical in cazul dumneavoastra. Apoi veti putea sa discutati cu medicul dumneavoastra despre operatie si despre alte optiuni care pot fi aplicate in cazul dumneavoastra.

Consultul de specialitate

Acest articol nu este pentru persoanele aflate in situatie de urgenta.
Discutati imediat cu medicul dumneavoastra, in cazul in care sunteti ingrijorat in legatura cu simptomele pe care le aveti sau daca prezentati oricare din manifestarile urmatoare:


-probleme cu vezica urinara si/sau cu intestinul, inclusiv daca nu puteti merge la toaleta asa cum mergeati in mod normal sau daca nu puteti tine sub control miscarile intestinale sau mictiunea (urinarea)
-pierderea sensibilitatii sau diminuarea rapida a sensibilitatii la nivelul picioarelor si a calcaielor sau in "zona inseuarii" (aceasta cuprinde orice parte a pielii care ar putea veni in contact cu o sa, daca ati fi pe un cal, incluzand si fesele, partea interioara a coapselor si partea posterioara a picioarelor)
-slabiciune din ce in ce mai accentuata la nivelul unui picior sau al ambelor picioare
-probleme cu coordonarea miscarilor, ale unui picior sau ale ambelor picioare.

Acest articol va ajuta sa luati decizii corecte in privinta sanatatii dumneavoastra sau sa luati atitudine pentru imbunatatirea ei.

Ce semnificatie au rezultatele dumneavoastra?

Circa 90% din simptomele afectiunii de spate, cum ar fi durerea de spate si durerea care coboara de la nivelul spatelui in jos, spre picior, dispar de la sine, spontan in curs de 6 saptamani si aproximativ 98% dispar intr-un an.


Cu ajutorul acestui articol, va veti putea face o idee daca interventia chirurgicala sau alte modalitati de tratament ar putea sa va ajute in cazul in care simptomele dumneavoastra dureaza de mai mult timp.

Ce urmeaza?

In cazul in care sunteti ingrijorat in legatura cu durerea dumneavoastra de spate sau cu alte simptome corelate cu aceasta, cum ar fi durerea, amortirea sau slabiciunea la nivelul piciorului, discutati cu medicul dumneavoastra despre etapele pe care trebuie sa le urmati. Daca este putin probabil ca o interventie chirurgicala sa va ajute, puteti totusi sa apelati la anumite metode, astfel incat sa diminuati si sa controlati simptomele dumneavoastra.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Ovidius Clinical Hospital
Tel: 0241480400
Constanta, DN 2A, Km 202+880

Citeste si despre:

Cum puteti preveni cariile si caderea dintilor Semne de alarma in timpul sarcinii - cand este cazul sa te ingrijorezi si ce este normal Cele mai toxice spatii din interiorul casei Factorii care declanseaza pirozisul (arsurile retrosternale) Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului Durerile de spate manifestate dimineata Cele mai frecvente afectiuni genitale si varsta la care acestea apar dm sprijina femeile din Romania menoTEST, evaluarea personala pentru menopauza Preparate culinare care nu determina arsuri stomacale Durerea de spate: ce afectiuni poate ascunde? De ce sa aveti grija de sistemul dvs. digestiv Solutii pentru cele mai rusinoase probleme ale barbatilor Simptome pe care femeile nu ar trebui sa le ignore Simptome care necesita consult oftalmologic Noi abordari in fitness