Smaltul slabit poate fi reconstruit mai puternic impotriva degradarii!

Actualizat: 29 Iulie 2009

Hiperestezia sau hipersensibilitatea dentinara se manifesta printr-o durere dentara intensa, de scurta durata provocata de contactul cu alimentele fierbinti, reci, dulci sau acre. Aceasta durere poate fi brusca, ascutita si profunda in nervii terminali ai dintilor.

Cauza frecventa a sensibilitatii dintilor este reprezentata de dentina expusa la nivelul radacinilor dintilor. In mod normal, dentina este acoperita si protejata de smalt, de cement (la radacina) si de gingii. Sensibilitatea dentinei se crede ca este data de faptul ca micii tubuli care leaga dentina de nervi sau pulpa servesc ca si conductori de sensibilitate.

Smaltul reprezinta “bariera protectoare” impotriva durerii, iar gingia protejeaza dintii impotriva factorilor externi. Sensibilitatea dintilor apare in momentul indepartarii acestei bariere dure de smalt, sau in urma retractiei gingivale datorate unor cauze locale sau generale cum ar fi: cariile, distrofiile de smalt, abraziunea dintilor, afectiunile parodontale etc.

Noile produse de igiena dentara: pasta de dinti specializata, Blend-a-med Complete 7 Expert Enamel Protection si periuta de dinti Oral-B Expert Anti-Bacterial vin in intampinarea mentinerii unui zambet frumos si sanatos. Este dovedit stiintific ca ingredientele noului Blend-a-med ofera o ingrijire completa a smaltului, atat printr-o curatire temeinica, cat si prin protectia acestuia. Aceasta pasta de dinti specializata contine Fluorisil, care imbunatateste rezistenta smaltului la acizi, precum si procesul de remineralizare, prin favorizarea absorbtiei de minerale (calciu si fosfat) prezente in saliva. Un alt expert in igiena orala este noua periuta Oral-B Expert Anti-Bacterial, cu ioni de argint. Tehnologia sa protectiva ajuta la inhibarea dezvoltarii bacteriilor pe suprafata perilor pana la trei luni.


Facilitati de tratament

Medici

DR. DANILA MIRELA
Oftalmologie - WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie
Bucuresti, 0219757
DR. BUTNARU ROXANA
Oftalmologie - WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie
Bucuresti, 0219757

Citeste si despre:

Cea mai puternica substanta antiinflamatoare naturala Resveratrolul – cel mai puternic antioxidant natural Vitamina C din fructul de Acerola – cel mai puternic antioxidant Stenoza aortica Cum sa introduceti mai mult peste in alimentatia intregii familii Restabilim parul fara substante chimice si siliconi: la ce produs ar trebui sa se acorde atentie? Rezultate obtinute in urma tratamentului cu PRP si aerocrioterapie la un pacient cu condropatie Complexul tau de vitamine B pentru o viata sanatoasa! Atentie cat timp petreceti la soare. Acesta poate provoca boli grave Lupta cu kilogramele dupa nastere - ce medicamente de slabit sunt recomandate 8 exercitii fizice pe care oricine le poate face Simptomele si tratamentul celor mai dureroase afectiuni Cancerul de prostata - cea mai frecventa forma de cancer in randul barbatilor