Ministrul Sanatatii solicita o acoperire mai buna la nivel teritorial cu unitati farmaceutice

Actualizat: 15 Octombrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

'Trebuie sa gasim solutia pentru a asigura o acoperire teritoriala mai buna cu farmacii, astfel incat toti cetatenii tarii sa poata avea acces la medicamente fara restrictii din punct de vedere geografic', a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila la deschiderea celei de-a 14-a editii a Congresului National de Farmacie care se desfasoara in aceste zile la Targu Mures.

La intalnire, ministrul a discutat despre dezvoltarea sectorului farmaceutic din Romania atat din punctul de vedere al numarului de farmacii, cat si al fabricilor de medicamente. "Scoala farmaceutica romaneasca a avut un rol determinant in faptul ca avem astazi o industrie farmaceutica dezvoltata in Romania, cu 21 de fabrici de medicamente, si un numar de farmacii care a crescut de la 3368 in anul 2000 la 7016 in acest an.

Ministerul Sanatatii se preocupa de asigurarea serviciilor de furnizare cu medicamente pe tot teritoriul Romaniei si de asigurarea accesibilitatii tuturor bolnavilor la medicamente. Anul acesta, prin eforturi deosebite am reusit ca, dupa eliminarea "plafoanelor" din farmacii in octombrie 2008, sa mentinem aceeasi situatie. De asemenea, cel mai important, am reusit plata arieratelor farmaciilor din tara, in suma de peste 2 milioane de lei", a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

In cadrul vizitei din judetul Mures, dupa participarea la Congresul farmacistilor, ministrul Sanatatii s-a intalnit cu sefii Universitatii de Medicina si Farmacie si a vizitat noua cladire a Facultatii de Medicina Dentara.


Citeste si despre:

PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Contract cadru 2009 Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Legea farmaciei Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli Metodologie pentru desfasurarea concursului de rezidentiat, sesiunea 9 noiembrie 2008 Medicamentele pentru dureri eliberate fara prescriptie medicala si riscul pe care acestea le implica Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului Metodologia pentru aplicarea OG nr. 12/2008 privind organizarea si finantarea rezidentiatului Calmantele indicate in functie de tipul durerii Remedii surprinzatoare pentru diverse probleme de sanatate Raceala necomplicata: administram sau nu antibiotice? Vitamine si substante nutritive pentru cresterea parului Esentialul despre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala