Consumul de alcool in timpul sarcinii poate cauza probleme cerebrale copilului

Publicat: 25 Iulie 2007 | Actualizat: 29 Iulie 2009

sarcina.consum,alcool,leziuni,cerebral,comportament,cognitivCercetatorii americani sustin ca expunerea bebelusilor la alcool inainte de nastere le poate cauza acestora, mai tarziu, probleme de comportament. Ingestia de alcool de catre femeia insarcinata nu va duce in totdeauna la dezvoltarea sindromului alcoolismului fetal. Insa, in multe cazuri poate cauza copilului probleme cognitive si comportamentale fara prezenta caracteristicilor faciale prezente la sindromul alcoolismului fetal.

In cadrul studiului efectuat de cercetatorii de la universitatea de stat San Diego, au examinati 22 de copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani, din care 13 au suferit un grad ridicat de expunere prenatala la alcool iar 9 nu au fost expusi in perioada prenatala la alcool.

Participantii la studiu ai caror mame au consumat alcool in perioada prenatala prezentau reactii alterate in zonele frontale striate ale creierului.

Cercetatorii considera ca au descoperit 2 regiuni in cortexul prefrontal unde la participantii la studiu care au fost influentati prenatal de alcool prezentau o activitate cerebrala crescuta si o zona in subcortex (nucleul caudat) unde prezentau o scadere a activitatii cerebrale.
Despre aceste regiuni ale creierului se stie ca sunt implicate in inhibarea comportamentului.
Participantii la studiu expusi prenatal la alcool prezentau un risc crescut de dezvoltarea a tulburarii hiperkinetice cu deficit de atentie (ADHD) cat si a altor boli psihice legate de un control slab al inhibitiei.


Email

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Cum se manifesta sindromul alcoolic fetal?

Dependenta de alcool si abuzul de droguri la adolescenti

Copilul prematur

Sarcina, consumul de droguri si substante cu potential periculos

Pierderea unei sarcini si moartea neonatala

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Dintre secretele articulatiilor: glucozamina si condroitina

Stimuleaza-ti imunitatea cu acest antioxidant: Quercetin cu Zinc

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice

Sarcina - Prima luna

Paralizia cerebrala

Depresia – cauze, simptome, tratament

Dementa