Surditate

Pierderea auzului.


Audiometria si testul caloric sau electronistagmografia trebuie facute in aproape toate cazurile in care examenul urechii este normal. Este indicat sa se consulte un O.R.L.-ist.

Timpanografia este utila la diagnosticarea cazurilor subtile de otita medie seroasa. Radiografia mastoidelor, a oaselor temporale si a canalelor auditive interne trebuie facute in otita medie cronica, colesteatom sau neuromul acustic. Daca se suspecteaza un neurom acustic este indicat totusi un RMN al creierului si al canalului auditiv.

Daca se suspecteaza o insuficienta de artera bazilara, trebuie efectuata o angiografie cerebrala. Rezonanta magnetica cu angiografie este o alternativa excelenta noninvaziva pentru a investiga o boala de artera bazilara.

Daca se suspecteaza scleroza multipla, RMN-ul, testele BSEP si VEP, si analiza lichidului cefalorahidian pot fi facute. In loc de a efectua aceste teste, metoda cea mai eficienta financiar este de a trimite pacientul la un neurolog daca acesta prezinta semne evidente de afectare nervoasa.

Citeste si despre:

De ce apare surditatea si cum o putem trata Surditatea - Pierderea auzului Sindromul BOR, cauza rara de surditate Implantul cohlear - electrozi la nivelul urechii interne Tinitusul Sindromul Alport Obiceiuri care te pot surzi, fara sa iti dai seama Importanta screeningului auditiv la nou-nascuti Ce trebuie sa stie orice parinte despre corpii straini auriculari 9 lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte sa luati antibiotice
Cere sfatul medicului ×