Suflu cardiac

Zgomot auzit la ascultatia cu stetoscopul de catre medic, fiind determinat de turbulenta sangelui la trecerea printr-un orificiu.


Daca se crede ca suflul este organic, cea mai ieftina metoda de abordare este consultul unui cardiolog de la inceput. Se poate solicita o hemoleucograma completa, VSH-ul, biochimia, VDRL-ul, profilul tiroidian. In plus, trebuie realizate radiografii pulmonare frontal si oblic, fonocardiograme, EKG. Aceste analize pot determina diagnosticul.

Daca exista febra, se dozeaza streptoenzima si anticoprii antistreptolizina O (titrul ASLO), si se fac hemoculturi seriate. Testele functionale pulmonare pot fi utile.

Ecocardiografia poate fi extrem de utila in diagnosticarea diverselor forme de boli valvulare si poate de asemenea sa identifice un revarsat pericardic, insuficienta cardiaca congestiva sau diferite cardiomiopatii.

Cateterizarea cardiaca si angiografia sau angiocardiografia pot identifica leziunile cardiace congenitale si bolile valvulare. Aceste studii din urma sunt mai importante totusi atunci cand se ia in considerare o interventie chirurgicala.

Citeste si despre:

Tulburari de ritm cardiac - aritmii cardiace Malformatii cardiace congenitale Reumatismul cardiac si Valvulopatiile Insuficienta mitrala – regurgitare mitrala Tetralogia Fallot Pericolul ascuns al bolii ce poate provoca moarte subita Reumatismul articular acut Insuficienta aortica (regurgitarile de valva aortica) Febra reumatica Ce este persistența de canal arterial? ne spune Dr. Cristian Bulescu, medic specialist chirurgie cardiovasculară
Cere sfatul medicului ×