Puls neregulat

Pulsul arterial este o manifestare periferica a activitatii mecanice a inimii, constand intr-o unda expansiva periodica percepută la palparea unei artere pe tesutul dur subiacent. Examinarea pulsului arterial se realizeaza prin palparea diferitelor artere accesibile: cardotida, brahiala, radiala, femurala, poplitee, tibiala posterioara, pedioasa. In practica medicala se apreciaza de regula pulsul radial (la incheietura mainii).


Testele de rutina includ: hemoleucograma, VSH, sumar de urina, biochimie, enzime cardiace seriate, profil tiroidian, ANA, EKG, radiografie toracica cu incidente laterala si anterioara oblica.

Daca pacientul este febril se poate doza titrul ASLO sau un test la streptolizina, pentru a exclude febra reumatica. Hemoculturile sun necesare pentru excluderea endocarditei bacteriene. Daca EKG-ul este normal si simptomele sunt intermitente se poate face o monitorzare Holter pe 24h sau internarea pacientului pentru telemetrie. Ecocardiografia va identifica boli valvulare sau miocardiopatii. In unele cazuri poate fi utila ivenstigarea fasciculului His. In cazurile dificile se pot lua in considerare angiografia si cateterizarea.
Se recomanda consultatia prealabila a unui cardiolog.

Citeste si despre:

Pulsul si bataile anormale ale inimii Legatura dintre fibrilatia atriala si obezitate Tulburari de ritm cardiac - aritmii cardiace Cand si de ce se utilizeaza un pacemaker? Aritmia cardiaca la copii: Cauze, diagnostic si tratament Miocardita, inflamatia muschiului inimii Copilul tau are palpitatii? Ghid complet pentru parinti Socul anafilactic - cauze, simptome, tratament Arsuri stomacale sau infarct miocardic?