Orbire (cecitate)

Stare de a fi orb sau nevazator. Cecitatea poate fi totala sau partiala, congenitala sau dobandita. Cecitatea poate fi partiala (acuitatea celui mai bun ochi este cuprinsa intre 1/20 si 1/50), aproape totala (acuitatea celui mai bun ochi este cuprinsa intre 1/50 si pragul de percepere a luminii) sau totala (nu se percepe deloc lumina).

Consultul oftalmologic este primul pas in diagnosticarea corecta a problemei. Daca nu este disponibil, o examinare atenta a ochiului, incluzand examenul cu lampa, examenul acuitatii vizuale, tonometrie si examenul campurilor vizuale.
Daca sunt neconcludente trebuie consultat un oftalmolog si un neurolog cat mai repede. Studii aditionale includ tomografia computerizata, RMN-ul cerebral si al globilor oculari, a carotidei, punctia spinala si angiografia celor 4 vase.
O electroencefalograma este utila in diagnosticarea orbirii isterice sau pentru identificarea pacientilor care se prefac.

Citeste si despre:

Orbirea sau cecitatea Cecitatea nocturna Semne care anunta instalarea problemelor de vedere Glaucomul si cataracta duc la pierderea vederii Pseudotumor cerebri (Hipertensiunea intracraniana idiopatica) Gliomul optic Keratita interstitiala Tulburarile de vedere Indicatiile corticosteroizilor in tratamentul polimialgiei reumatice si arteritei cu celule gigante Tromboza de sinus cavernos