Formatiune axilara

Formatiune (nodul, ganglion, umflatura) situata in regiunea axilei (sub brat).


Daca masa este fluctuanta sau prezinta scurgeri, trebuie realizata o biopsie aspirativa, iar materialul recoltat trebuie cultivat pe medii speciale, precum si realizarea unei antibiograme.
Un chirurg ar trebui consultat pentru diagnostic si tratament.

Toti pacientii cu mase axilare bilaterale trebuie sa faca o hemoleucograma completa, VSH, biochimia, sumarul de urina. Teste cutanate pentru tuberculoza, sarcoidoza si alte ciuperci trebuie realizate. O radiografie toracica trebuie realizata pentru cautarea tuberculozei sau malgnitatatilor.

Mamografia trebuie realizata in cazurile maselor unilaterale care sugereaza limfadenopatie. Biopsia masei poate fi necesara pentru stabilirea diagnosticului.

Citeste si despre:

Formatiuni mamare Fibroadenomul mamar - evolutie si complicatii Acanthosis nigricans, afectiunea din cauza careia pielea se ingroasa si devine inchisa la culoare Cancerul adrenal poate fi tratat daca este diagnosticat la timp Ganglioni cervicali inflamati - cand si de ce apar Afectiunile cutanate Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Mastita in timpul alaptarii Terminologie in domeniul oncologiei Tumori benigne ale glandei mamare
Cere sfatul medicului ×