Dificultate la urinare (mictiune dificila)

Emisia naturala a urinei (mictiune) prin evacuarea din vezica urinara se realizeaza cu dificultate.


Testele de rutina de laborator includ:
- hemoleucograma
- biochimia
- VSH
- sumar de urina
- test VDRL
- urocultura si antibiograma.

Daca exista secretie uretrala ar trebui facute un frotiu in coloratia Gram si o cultura pentru gonococ. Daca rezultatul este negativ, ar trebui facuta o cultura pentru Chlamydia trachomatis.

Pentru evidentierea unei eventuale retentii urinare, pacientul trebuie cateterizat. Ca metoda alternativa, ecografia poate fi utilizata pentru a demonstra existenta urinei reziduale. Daca exista o retentie semnificativa de urina, este necesara consultatia unui medic urolog in vederea efectuarii cistoscopiei si cistometriei.

Daca exista semne neurologice focale, este necesar consultul medicului neurolog.
Prostata marita de volum este o indicatie pentru consultarea unui medic specialist urolog si dozarea PSA seric (antigen specific prostatic).

Citeste si despre:

Principalele simptome ale afectiunilor urinare feminine Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani Cancerul de prostata Modificarile prostatei dupa varsta de 40 de ani Principalele cauze ale urinarilor frecvente Cele mai importante cauze ale durerilor pelvine la barbati Urinarile frecvente la copii Incontinenta urinara de stres (de efort) Scleroza multipla Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala
Cere sfatul medicului ×