Aritmie cardiaca

Tulburare a frecventei sau ritmicitatii batailor cardiace.


Tuturor pacientilor trebuie sa li se faca o electrocardiograma, radiografie pulmonara si hemoleucograma completa pentru a exclude anemia.

Profilul tirodian trebuie realizat pentru a exclude atat o hipertirodie, cat si o hipotiroidie. In aritmiile acute, pentru a exclude infarctul miocardic, se efectueaza EKG-uri seriate si se dozeaza enzimele cardiace.
Pentru a exclude o insuficienta cardiaca congestiva se determina timpul de circulatie si presiunea venoasa.

Testele functionale pulmonare pot fi folositoare pentru ca pot exclude atat insuficienta cardiaca, cat si emfizemul. Ecocardiograma trebuie facuta pentru a exclude boli valvulare si cardiomiopatii.

Daca aritmiile sunt paroxistice, se poate urmari Holter. Testul de toleranta la efort poate inregistra o aritmie produsa numai la efort. Se mai pot face electrocardiograme cu semnal mediu si teste electrofiziologice.
Pacientii tratati cu digitala, chinidina sau alte medicamente cardiotonice trebuie sa isi dozeze aceste medicamente in sange pentru a exclude toxicitatea legata de aceste medicamente.

Daca exista febra, se realizeaza o hemocultura pentru a exclude o endocardita bacteriana.
Este recomandat consultul unui cardiolog in orice moment.

Citeste si despre:

Aritmia cardiaca la copii: Cauze, diagnostic si tratament Tulburari de ritm cardiac - aritmii cardiace Fibrilatia atriala - aritmie cardiaca Insuficienta cardiaca Recuperarea dupa o interventie la inima. Cum previi un nou eveniment cardiac Ce sunt si cum se manifesta tulburarile de ritm cardiac la adulti versus copii Aritmiile - tipuri, cauze, tratament Activitatea sexuala nu prezinta riscuri pentru bolnavii cardiaci
Cere sfatul medicului ×