Amnezie (pierdere memorie)

Pierdere totala sau partiala a capacitatii de memorizare a informatiei si/sau de reamintire a informatiei inmagazinate.


Tuturor pacientilor cu amnezie trebuie sa li se faca o tomografie computerizata sau RMN. Tomografia computerizata este cea mai eficienta metoda de a diagnostica hemoragiile acute la nivelul creierului.

Pacientii cu febra trebuie punctionati si investigat lichidul cefalorahidian. De asemenea trebuie efectuate hemoleucograma completa, sumarul de urina, biochimia. Acestor pacienti trebuie sa li se faca si o hemocultura. Electroencefalograma trebuie ceruta pentru a exclude epilepsia si boala metabolica inflamatorie toxica.

Daca toate aceste studii sunt negative si inca se suspecteaza o cauza organica, trebuie consultat un neurolog sau neurochirug. Daca se suspecteaza o problema psihiatrica trebuie consultat un specialist.

Citeste si despre:

Mituri si adevaruri despre pierderea memoriei Pierderea memoriei - cand ar trebui sa ne ingrijoram? Amnezia Afectiuni care pot provoca pierderi de memorie Convulsiile sau crizele tonico-clonice generalizate Contuzia cerebrala - preventie, diagnostic si gestionare adecvata Testarea genetica pentru coreea Huntington Alcoolul etilic Afectiuni declansate de sex 7 boli surprinzatoare care pot fi provocate de sex
Cere sfatul medicului ×