Clickmed
programare rapida la medic

Racelile repetate la copilul mic

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Baietelul meu are 4 ani si 6 luni, ingrijorarea mea este ca raceste foarte des tot la 3 saptamani, incepe cu tuse, cateodata face febra noaptea, si atunci incep cu antibiotic, l-am tratat cu siropuri la recomandarea medicului pediatru (cexyl a mers foarte bine impreuna cu Nurofen si mucosin pentru tuse), acum este racit din nou fara febra dar i-au iesit niste bubite la buza superioara, a inceput sa tuseasca (o tuse seaca si suparatoare la gat), am inceput cu paracetamol plus algocalmin o jumate de tableta din fiecare de 3 ori pe zi si amoxicilina 500 mg tot de trei ori pe zi, si continui cu imunorezistan cu care am inceput de trei ori pe zi de 2 saptamani. Mentionez ca am inceput cu tablete pentru ca siropurile nu prea mai isi fac efectul, tot la recomandarea medicului pediatru. Intrebarea mea este ce sa fac sa duc copilul la o consultatie homeopata? Spuneti-mi va rog ca sa mai fac pentru ca este si imunitatea scazuta la el.




Ceea ce va recomand in momentul de fata este o reevaluare a starii generale de sanatate a copilului dumneavoastra.

Faptul ca baietelul dumneavoastra a facut atat de multe infectii intr-un timp scurt, poate semnifica exista unor factori favorizanti: deficiente imune, rahitism, greutate mica in raport cu varsta sau existenta unor boli care se insotesc de infectii respiratorii (de exemplu vegetatiile adenoide-polipii).

De asemenea, este posibil sa existe un focar infectios nedescoperit, care sa intretina aceste infectii. La nivelul rinofaringelui, in spatele nasului exista o formatiune numita amigdala faringiana; la copii, cel mai frecvent intre 3-6 ani apare inflamatia cronica insotita de hipertrofia (cresterea) acestei formatiuni, care blocheaza comunicarea intre nas si gat determind tulburari respiratorii si impiedica scurgerea secretiilor nazale, ceea ce favorizeaza aparitia infectiilor in sfera ORL.

Inflamatia cronica insotita de hipertrofia amigdalei faringiene se numeste adenoidita cronica sau vegetatii adenoide, numite popular „polipi”.

La un copil la care sunt prezente obstructie nazala cronica (nas infundat in majoritatea timpului), sforait nocturn, facies adenoidian, voce nazonata sau dezvolta frecvente rinite, rinofaringite, otite medii recurente se indica un consult ORL.

Daca in urma examenului ORL medicul constata prezenta adenoiditei cronice se indica adenoidectomia – interventia chirurgicala de extirpare a vegetatiilor adenoide.

Avand in vedere istoricul medical al baietelului dumneavoastra si faptul ca la copiii mici unele infectii respiratorii pot evolua cu insuficienta respiratorie acuta, nu este bine sa neglijati aceste episoade.

De asemeni, trebuie sa aveti in vedere ca un organism sanatos este capabil sa-si dezvolte treptat imunitatea impotriva germenilor cu care vine in contact; daca doriti puteti incerca si tratamente homeopate, ca si alte produse farmacologice cu efect imunomodulator (Broncho-Vaxom, Luivac, Lantigen B, Pneumo 23, vaccinuri antigripale etc.).


Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-
Detalii specialist



  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum