Clickmed
programare rapida la medic

Alte metode de prevenire

Citeste ambalajele tuturor produselor de curatare inainte sa le cumperi si incearca sa le alegi pe cele mai putin toxice.

Poti considera mai putin periculoase inalbitorii ce nu contin clor, otetul, boraxul, ceara sau dispozitivele de desfundat instalatii cu aer comprimat in locul lichidelor corozive.

Incuie toate dulapurile in care tii medicamentele si  substantele periculoase chiar daca ele sunt expirate deoarece copilul tau poate foarte usor sa se urce pe un scaun pe care si l-a adus singur si sa ajunga si la dulapurile pozitionate mai sus.

Nici un dop nu este special facut in asa fel incat copilul tau sa nu aiba acces la continutul sticlei. De fapt nu exista o siguranta ca acesta nu-l va putea deschide.

Nu este exclus ca un copil de numai 2 ani, in 30 de minute in care este lasat singur, sa deschida si cel mai sigur mecanism al unei sticle.

Pentru o evidenta mai buna a produselor care le ai in casa, pastreaza medicamentele, pesticidele si detergentii in cutiile lor originale. Inlocuieste toate etichetele care nu mai sunt lizibile cu altele noi.

Nu depozita substante otravitoare sau toxice in recipientele pentru mancare sunt deseori confundate si de adulti!

Nu ii spune niciodata copilului tau ca medicamentele sunt dulciuri sau alimentele lui preferate chiar daca incerci sa-l convingi sa le ia mai usor.

Si pentru ca ei invata prin imitatie, nu-ti lua medicamentele in fata copilului, s-ar putea data viitoare sa faca si el la fel.


Delia Negrea
Redactor Copilul.ro


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum