Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vaccinul pentru copilul de 1 an

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Baietelul meu de 1 an si 1 luna, la vaccinul de un an a luat un virus dupa care a fost mereu bolnav. A primit antibiotice din 23 decembrie pana 10 ianuarie: acum o saptamana iarasi a fost racita; i-am dat 4 zile nurofen, dupa care trebuia sa dau Augmentin cu Calpol 5 zile la recomandarea medicului. Acum este ragusit si medicul a spus ca aceasta se intampla din cauza ciupercilor care au iesit dupa tratamentul de durata cu antibiotice. Ce sa fac, deja au trecut 3 zile in care am administrat solutie nistatin la recomandarea medicului si nu apare nici o amelioare?




Conform programului national de imunizari, la varsta de 1 an (12 luni) se administreaza vaccinurile DTP (diftero-tetano-pertusis) si VPOT (antipoliomielitic). Ca reactii secundare pot aparea ascensiuni febrile, iritabilitate, somnolenta, tulburari ale somnului si ale alimentatiei, diaree, varsaturi, plans persistent si prelungit, dar aceste reactii sunt de obicei limitate, si dispar in 2-3 zile.

Este posibil sa fie doar o coincidenta, faptul ca baietelul dumneavoastra a contactat o infectie de cai respiratorii superioare in perioada urmatoare vaccinarii; de asemenea, datorita temperaturilor neobisnuite pentru aceasta perioada a anului, au crescut foarte mult numarul de viroze respiratorii, copiii fiind cel mai frecvent afectati.

In unele cazuri, virozele respiratorii se complica cu suprainfectii bacteriene, caz in care este necesara administrarea antibioticelor, insa dupa tratamente indelungate cu antibiotice se modifica flora microbiana a organismului, ceea ce favorizeaza aparitia infectiilor fungice (cu ciuperci/fungi), si astfel se creeaza un cerc vicios care intretine infectiile respiratorii.

Este nevoie de multa rabdare, perseverenta si o buna colaborare cu medicul curant: va sfatuiesc sa respectati indicatiile medicului iar la terminarea tratamentului, sa va prezentati din nou cu baietelul la consult, indiferent daca starea lui s-a ameliorat sau nu.

Alina Pop-Began
- Medic rezident -

-Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist



  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum