Coriandru (Coriandrum sativum)

Planta cultivata in zona de campie. Frunzele au culoare verde deschis, sunt lipsite de perisori.

Florile sunt albe sau roz, cu miros intens. Fructele (achene) au forma sferica si culoare galben-brun, miros si gust intens aromate atunci cand sunt coapte. Planta infloreste in luna iunie sau iulie. Recoltarea se face incepand din luna iulie pana in luna august.

Fructul contine ulei volatil, geraniol, pinen, terpinen, cimol, acid petroselinic, pectine, lipide, amidon, minerale, etc.

coriandrul se utilizeaza atat in industria farmaceutica, dar si in cosmetica sau gastronomie datorita aromei placute, ca aromatizant si condiment.

Uz intern:

- fructe - colici abdominale, diaree, fatigabilitate, anorexie, gripa, febre eruptive, infectii urinare (colibaciloza),boli reumatice, arterioscreloza, isterie, nevroze, vertij, apatie, ameteli, aerofagie, viermi intestinali, spasme digestive - sub forma de infuzie, decoct, pulbere

Citeste si despre:

7 salate pe care copiii le vor adora

Excesul de fructe si cresterea in greutate

O digestie mai buna in mod natural

Remedii naturale pentru cancerul de san

Topul alimentelor recomandate pentru o digestie buna

Digestia si absorbtia eficienta a substantelor nutritive

5 supe care ne ajuta sa slabim

Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima

Plantele medicinale in terapiile alternative

Sfaturi pentru o frumusete de durata