UNGUENT OFTALMIC CU TRIAMCINOLON ACETONID SI SULFAT DE NEOMICINA

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 08 Aprilie 2024

Compozitie
100 g de unguent contine: triamcinolon acetonid 0,10 g, sulfat de neomicina 1,00 g, colesterol 4,00 g, lanolina anhidra 12,90 g, parafina lichida 54,00 g, parafina farmaceutica 28,00 g

Actiune terapeutica
In formula unguentului este asociat un glucocorticoid sintetic de uz topic, dotat cu actiune antiinflamatoare, antipruritica si antialergica, superioara hidrocortizonului, cu un antibiotic cu spectru antibacterian larg. Ambele substante nu au efect sistemic si sunt, in general, bine tolerate de ochi si anexele sale.

Indicatii
Blefarite, eczeme palpebrale, salazion infectat, orjelet, conjunctivite alergice, estivale, foliculare. Keratite punctiforme si flictenulare; irite. In tratamentul preventiv al reactiilor inflamatoare si al complicatiilor infectioase in oftalmochirurgie. Iritatia sau infectia cavitatilor de enucleare.

Doze si mod de administrare
Se aplica de 2-3 ori pe zi, pe pleoapa sau in fundul de sac conjunctival, o cantitate de unguent de marimea unui bob de grau. Durata tratamentului variaza in functie de susceptibilitatea germenilor si de intensitatea reactiilor inflamatorii asociate. Se continua tratamentul timp de cateva zile si dupa disparitia fenomenelor clinice.

Contraindicatii
Antecedente de hipersensibilitate la vreuna din componentele unguentului; afectiunile oculare de etiologie fungica sau virotica.

Reactii adverse
Eventualele reactii de intoleranta locala, care de obicei nu necesita intreruperea tratamentului. Foarte rar in cazuri de iridociclita postoperatorie se semnaleaza intoleranta, caracterizata prin congestie, eczematizare palpebrala, hipersecretie seroasa.

Citeste si despre:

Psoriazis, lupus eritematos, lichen plan, pitiriazis rozat - afectiuni cu leziuni papuloscuamoase si papule nonconfluente Keratoconjunctivita sicca Abraziunile corneene Trahomul – conjunctivita granuloasa Informatii esentiale despre sindromul Sjogren Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Spray-urile nazale dau sau nu dependenta? Conjunctivita, afectiune favorizata de sezonul estival Conjunctivita - evolutie, simptome si tratament Migrena oftalmica Conjunctivita - cauze, simptome, tratament