TARGOCID, flac.inj.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:

Infectii potential severe cu germeni gram-pozitivi; in cazurile in care penicilinele si cefalosporinele nu sunt eficiente.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate.

Sarcina si alaptare.

Administrare:

Se administreaza intramuscular sau intravenos in bolus 30 minute.
Se recomanda 1-2 administrari pe zi, in functie de gravitate. in endocardite si osteomielite se recomanda ca tratamentul sa dureze minim 3 saptamani. Profilactic 400 mg in doza unica, inaintea interventiei chirurgicale.
Copii peste 12 ani: 10 mg/kg corp la 12 ore (primele 3 doze) apoi 10 mg/kg corp pe zi intravenos sau intramuscular in doza unica.
Nou-nascuti: doza de atac 16 mg/kg corp in prima zi, apoi doza de intretinere 8 mg/kg corp o data pe zi.

Insuficienta renala: nu este necesara ajustarea dozelor in primele 4 zile de tratament. La un clearance al creatininei de 40-60 ml/minim, doza se va reduce la jumatate.

Compozitie:

Liofilizant pentru solutie injectabila 200 mg, 400 mg.

Atentionari:

Teicoplaninul nu se elimina prin dializa.
Hipersensibilitate incrucioata cu vancomicina.
Testarea functiei renale si hepatice in cursul tratamentului.

Reactii adverse:

Locale (eritem, durere, tromboflebita, abces); hipersensibilitate (rash, prurit, febra, bronhospasm, reactii anafilactice, soc anafilactic, contractura, urticarie, angioedem); digestive (greata, varsaturi, diaree); sange (eozinofilie, leucopenie, trombocitopenie, trombocitoza, neutropenie); sistem nervos (ameteli, cefalee).

Citeste si despre:

Mezoteliomul cat de rar este si cum il tratam Sarbatori fericite si sanatoase: Cum sa mentii echilibrul intre distractie si sanatate in perioada festiva Terapii inovatoare in tratamentul leucemiei si al limfoamelor Legatura intre disfunctiile tiroidiene si tulburarile depresive si anxioase Medicina tintita: generalitati, istoric si perspective Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cancerul pulmonar non-microcelular: abordari terapeutice si strategii personalizate Osteoporoza si rolul hormonilor in sanatatea osoasa Menopauza si terapia de substitutie hormonala: benefici si riscuri Tulburarile de crestere la copii: terapiile hormonale si provocarile etice Prolapsul vaginal si impactul asupra sanatatii feminine