Roscovul (Ceratonia siliqua)

Prospect

Publicat: 12 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Arbore care se cultiva in zonecu temperaturi ridicate, la noi in tara. Roscovul este originar din regiuneamediteraneana.

Fructele au forma de pastaie,de aproximativ 20 cm, de culoare roscata, cu gust dulce, aromat, comestibile.

In scop fitoterapeutic seutilizeaza fructele, recoltate in momentul coacerii. Roscovul contine amidon,tanin, celuloza, maltoza, fructoza, lipide, saponine, zaharuri, mucilagii,pectine, proteine, acizi organici, substante minerale, steroli, acizi grasi.Are efect antitusiv, nutritiv, mineralizant, antidiareic dar si rol deabsorbtie a toxinelor microbiene.

Uz intern:

- diaree, gastrita, dizenterie,tuse enterocolita si dispepsie infantila, tuberculoza se consuma fructul caatare sau sub forma de pulbere de fructe.

Citeste si despre:

Gastroenterita - o problema de sanatate mereu actuala Intoleranta la fructoza Dieta de 100 de calorii Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpul pierderii in greutate Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fara excese de sarbatori Pofta de ciocolata de ce apare si cum o putem invinge Zaharul - denumirile sub care se ascunde in alimente Care este diferenta dintre alergia si sensibilitatea la ciocolata ABC-ul aminoacizilor. Care sunt alimentele care ii contin?