PULMEX BABY, unguent

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Prezentare

Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g unguent.

Compozitie

100 g unguent contin ulei volatil de rozmarin 5 g, ulei volatil de eucalipt 5 g, balsam de Peru sintetic 6 g. Pulmex Baby se prezinta sub forma de unguent.

Indicatii

Grupa farmacoterapeutica:
Medicamente pentru tratamentul tusei, alte preparate.
PulmexBaby are efecte decongestionante, expectorante si antiseptice.

Contraindicatii

Nu utilizati Pulmex Baby
Pulmex Baby nu trebuie folosit la persoanele cu alergie la oricare din excipientii unguentului. Ca si pentru alte produse care contin aceste substante, PulmexBaby nu se foloseste la pacientii care au avut convulsii.
Produsul nu se administreaza la nivelul fetei sau in regiunea nazala.

Aveti grija deosebita cu Pulmex Baby
Unguentul Pulmex Baby nu trebuie utilizat la copiii sub 6 luni. Administrarea produsului la nivelul fetei sau in regiunea nazala la copii pana la varsta de 7 ani, poate determina spasm glotic sau bronsic pana la simptome asemanatoare astmului bronsic sau chiar insuficienta respiratorie si moarte prin asfixie. Pulmex Baby nu se administreaza la nivelul plagilor sau a leziunilor produse prin arsura. Se va evita administrarea la nivelul mucoaselor. in cazul administrarii accidentale la nivelul mucoasei conjunctivale sau a altei mucoase, zona respectiva trebuie spalata cu apa rece. A nu se administra pe cale orala. Pentru informatii suplimentare in privinta utilizarii produsului adresati-va medicului.

Doze si mod de administrare

Produsul este recomandat sugarilor peste 6 luni si copiilor pana la 7 ani.
Doza recomandata este de 2 aplicatii/zi, de preferat inainte de culcare. Se aplica o cantitate mica de unguent in regiunea superioara si medie a spatelui si pieptului. Se maseaza usor si se acopera cu imbracaminte uscata si calda. PulmexBaby nu este gras, nu pateaza hainele. Datorita prezentei balsamului de Peru in compozitia produsului acesta nu trebuie administrat mai mult de o saptamana.

Daca ati uitat sa utilizati Pulmex Baby
Chiar daca ati omis sa administrati o doza, nu compensati prin a administra o doza in plus. Administrati urmatoarele doze, in mod obisnuit.

Interactiuni

Nu au fost raportate interactiuni medicamentoase pentru Pulmex Baby.
intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a utiliza orice medicament impreuna cu Pulmex Baby.

Reactii adverse

Au fost raportate cazuri foarte rare de inrosiri si eruptii la nivelul pielii. Daca apar aceste simptome intrerupeti tratamentul cu Pulmex Baby si adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Balsamul de Peru determina frecvent aparitia alergiilor de contact (urticarie, ulceratii bucale aftoide recurente, edem Quincke, purpura difuza). Pot sa apara fotodermatoze, reactii fototoxice. in cazul administrarii externe a unor cantitati mari de balsam de Peru pot sa apara afectiuni renale (albuminurie, pielite sau necroza la nivelul duetelor renale).
Informati medicul sau farmacistul dumneavoastra daca observati orice efect nedorit despre care credeti ca s-ar datora folosirii unguentului Pulmex Baby.

Supradozaj

Au fost raportate cazuri de supradozaj cu camfor (component natural al uleiului de rozmarin) in special la copii, dupa administrare orala, cutanata sau nazala. Supradozajul cu camfor sau ulei de eucalipt poate provoca greata, voma, colici, cefalee, ameteli, senzatie de caldura, dificultati de respiratie, delir, convulsii, depresia SNC si coma. in aceste cazuri trebuie administrat tratamentul uzual de urgenta (carbune activ, laxativ salin sau spalaturi gastrice in caz de administrare orala) si eventual, sunt necesare alte masuri de urgenta; de aceea adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Citeste si despre:

BABY EXPO, Editia 34 de Primavara isi deschide portile Asigurarea sanatatii si sigurantei de la nastere pana la varsta de 2 ani Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa Diferenta dintre depresia si psihoza postpartum Sindromul de abstinenta al nou-nascutului Hemoroizii la copii