PLASMASTERIL, sol.perf.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:

Tratamentul si profilaxia hipovolemiei si socului, in caz de: interventii chirurgicale (soc hemoragic); traumatisme (soc traumatic); infectii (soc septic); arsuri (soc termic). Pentru realizarea hemodilutiei terapeutice isovolemice sau hipervolemice in tulburarile microcirculatiei periferice, cerebrale, retiniene, otice si in tulburarile circulatiei placentare.

Pentru realizarea hemodilutiei normovolemice acute (HNA) in scopul reducerii necesarului de sange de la donatori in timpul interventiei chirurgicale.

Contraindicatii:

- insuficienta cardiaca severa,
- IR,
- coagulopatii (cu exceptia cazurilor care pun viata in pericol),
- supraincarcare circulatorie,
- hiperhidratare,
- deshidratare,
- hemoragie intracraniana,
- hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare poate provoca reactii anafilactice (reactii cutanate, tahicardie, hipertensiune arteriala, varsaturi, soc, bronhospasm, mergand pana la insuficienta respiratorie si cardiaca).

Administrarea zilnica pe termen lung a unor doze medii - mari, provoca frecvent prurit refractar la tratament. Acesta poate sa apara in decurs de cateva saptamani de la intreruperea tratament si poate dura pana la cateva luni. in timpul perfuziei s-au raportat, foarte rar, dureri in lojile renale. in astfel de cazuri perfuzia trebuie intrerupta imediat, pacientul trebuie sa primeasca un aport suficient de lichide, iar valorile creatininei serice trebuie monitorizate.

Datorita hemodilutiei, dozele mari pot micsora coagulabilitatea sangelui si pot prelungi timpul de sangerare. Trebuie supravegheate hematocritul si concentratia proteinelor plasmatice.

Citeste si despre:

Pericolul folosirii excesive a antibioticelor Poluarea - consecinte medicale Blastomicoza Metilmercurul si sarcina Spirometria #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Infectii cu Mycoplasma si Ureaplasma Patologie traumatica - plagi si contuzii Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste Metode sigure de pastrare a igienei bucale pentru bebelusi Durerile de calcai – cauze si tratament nechirurgical
Cere sfatul medicului ×