PIRACETAM 400, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie

Comprimate continand piracetam 400 mg. Fiole continand piracetam 1 g/5 ml.

Actiune terapeutica

Medicament nootrop, favorizeaza procesele mintale si protejeaza neuronii cerebrali fata de agresiuni.

Indicatii

Infarct cerebral constituit, sechele de accidente vasculare cerebrale, sindroame posttraumatice si dupa interventii chirurgicale craniene, stari de precoma si coma, involutie intelectuala la batrani, tulburari de comportament in epilepsie, sechele psihoafective ale encefalopatiilor, vertij, oboseala, vertije de origine centrala, tulburari neuropsihice ale alcoolismului cronic, sindrom de abstinenta la alcoolici, delirium tremens, intarziere psihica, tulburari de comportament si adaptare la copii.

Contraindicatii

Insuficienta renala severa, prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina, prudenta la epileptici si in insuficienta renala moderata (doze mai mici).

Doze si mod de administrare

Adulti: oral, cate 2 comprimate (800 mg) de 3 ori pe zi (in cure de 4-6 saptamani, sau mai mult, in afectiunile cronice). Copii: cate 1 comprimat de 3 ori pe zi.
Se injecteaza intramuscular sau intravenos, de obicei cate 1 fiola (1 g) de 3 ori pe zi, in cazurile grave 12 fiole pe zi.

Reactii adverse

Ocazional fenomene minore de excitatie psihomotorie, insomnii, agresivitate, stimulare sexuala, este posibila favorizarea descarcarilor epileptogene, mai rar greata, voma, diaree, gastralgii.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Hipervitaminoza D Vezica urinara - mit si adevar Diagnosticarea infectiilor cu HPV si preventia cancerului de col uterin Metronidazolul si sarcina Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica