NORPLANT, implant

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 23 Ianuarie 2024

Indicatii:

Norplant este o metoda de contraceptie care necesita o interventie chirurgicala prin care se implanteaza in bratul femeii un dispozitiv format din 6 betisoare flexibile care contin o substanta chimica numita levonorgestrel, un progestativ sintetic.
Aceasta substanta este eliminata lent in organismul femeii.

Durata de utilizare a implantului este de 5 ani.

Actiune:

Norplant functioneaza in trei moduri:
1. In mod normal in fiecare luna se elimina din ovar un ovul aproximativ la mijlocul ciclului menstrual. Norplant interfera cu acest proces, impiedica astfel eliminarea ovulului.
2. Norplant actioneaza prin modificarea mucusului cervical, acesta devine un dop strans care impiedica patrunderea spermatozoizilor in uter, impiedicand astfel intalnirea lor cu ovulul in cazul in care acesta a fost eliminat din ovar.
3. Poate modifica structura endometrului (mucoasa uterina) astfel incat, daca primele mecanisme esueaza si apare o sarcina, aceasta nu se poate implanta in uter si este eliminata, acest lucru inseamna moartea embrionului in primele zile de viata (6-8 zile). Astfel se produce un avort chimic.

Avortul este un act prin care se ia viata micutei fiinte umane, viata care incepe in momentul conceptiei!

Reactii adverse:

- discomfort la nivelul bratului in zona de implant;
- dificultate in indepartarea chirurgicala a implantului;
- hemoragii menstruale sau intermenstruale;.
- modificari ale tensiunii arteriale;
- risc crescut de infarct miocardic;
- trombembolii;
- chiste ovariene;
- dureri de cap;
- cresteri in greutate;
- tulburari psihice;
- orbire.

Norplant nu ofera nici o protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala inclusiv SIDA!

Citeste si despre:

Implantele, prezent si viitor Care este varsta optima pentru a avea un copil? Implantul cohlear - electrozi la nivelul urechii interne Totul despre implantul dentar Implantul contraceptiv De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Implantul dentar - intrebari si sfaturi Insertia implantului imediat dupa extractia dentara- varianta moderna de tratament Riscuri si efecte negative in urma procedurii de implant dentar Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar Cand este necesara operatia de indepartare a implantului mamar?