MYRTILLI FOLIUM (afin), fragmente

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Din frunze se prepara un ceai avand proprietatea de a scadea zaharul din sange la bolnavii de diabet. Pentru a mari eficacilalea ceaiului, frunzele de afin se asociaza cu pastai de fasole si frunze de dud. Se bea cate o ceasca inaintea fiecarei mese principale, neindulcit sau induicil cu zaharina.

Din fructe se prepara un ceai pentru combaterea diareei, dizenteriei, afectiunilor hepatice si tulburarilor circulatorii din fructe uscate care se fierb in apa timp de o jumatate de ora, dupa care ceaiui se bea caldut, sau, peste o lingurita si jumatate de fructe uscate, se toarna doua pahare de apa fiarta si racita. Se lasa fructele la macerat opt ore, iar dupa aceea se bea intreaga cantitate de lichid in cursul unei zile. Pentru a mari actiunea astringenta si antiseptica a frunzelor de afin se adauga coaja de stejar, flori de musetel si frunze de menta.

Tot din fructe de afin se mai poate prepara lichior si vin cu proprietati antiseptice si astringente.

Consumate in stare proaspata (300-500 g zilnic), afinele regleaza scaunele, fac sa inceteze fermentatiile intestinale, ajuta la eliminarea gazelor si resilesc pofta de mancare.In oxiuraza la copii se administreaza timp de trei zile consecutifara sa se consume alt aliment decat cel mult 100 g lapte zilnic sau apa la cerere.
Indicatii:
Diabet, diaree, dizenterie, colibaciloza, afectiuni hepatice, tulburari circulatorii, are proprietati antiseptice, astrin-gente, bacteriostatice si bacterolitice.

Citeste si despre:

Beneficiile oferite de afine Sunt gustoase si le gasesti in orice supermarket! Afla de ce boli te protejeaza afinele! Informatii esentiale despre biopsia hepatica Punctia trofoblastica – metoda invaziva de diagnostic Endometrioza - dieta recomandata Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Conf. Dr. Gabriela Musat, medic primar ORL: 90% din infectiile de tract respirator sunt virale si nu necesita antibiotic Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Cauzele genetice ale avortului spontan - translocatii Importanta iodului in dieta Relatia dintre hepatita C si hepatita autoimuna Ce trebuie sa stim despre biopsia renala