MORFINA ATROPINA, sol.inj.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Indicatii:
adulti: dureri neoplazice; dureri postoperatorii; dureri tabetice; eclampsie; edem pulmonar acut; colici biliare si renale. Copii: se foloseste la urgenta in caz de extrema necesitate la copii 3-15 ani, mai ales la prima administrare.

Contraindicatii:
Staza bronsica; glaucom; abdomen acut; cardiopatie decompensata; insuficienta renala; traumatisme cranio-cerebrale (pericol de paralizie respiratorie). Copiii tolereaza de obicei rau morfina si foarte variabil atropina. Morfina poate provoca la unii copii manifestari de idiosincrazie chiar la dozele cele mai mici, care pot determina paralizia centrilor respiratori.

Compozitie:
Fiole 1 ml continand clorhidrat de morfina 0,02 g; sulfat de atropina 0,001 g.

Actiune:
Prin componenta morfinica, preparatul actioneaza pe scoarta cerebrala, avand efecte specifice. Prin componenta atropinica sunt inlaturate unele fenomene secundare ale morfinei, realizandu-se astfel efectul spasmolitic asupra musculaturii netede. Prin componenta morfinica, preparatul da dependenta.

Administrare:
Se calculeaza in raport cu dozele uzuale de morfina. Copii: 1/2 mg pe an de varsta si pe doza, de obicei o data in 24 de ore, la nevoie se poate repeta inca o data. Nu se prescrie la sugari. Copii: 3-6 ani: 1-2 mg morfina de 1 -2 ori in 24 ore subcutanat; 7-15 ani, 3-7 mg morfina de 1-2 ori in 24 ore subcutanat. Ca doza uzuala nu se va depasi 0,01 g morfina in 24 ore chiar la copii mai mari (10-15 ani). Adulti: 1-3 fiole in 24 ore in injectii subcutanate.

Citeste si despre:

Morfina Pericolul folosirii excesive a antibioticelor Poluarea - consecinte medicale Blastomicoza Metilmercurul si sarcina Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Morfinomimetice Intoxicatia cu substante chimice nemedicamentoase (insecticide, metanol, etc.) Codeina Opiu Intoxicatia cu ciuperci
Cere sfatul medicului ×